НАЧАЛО Други

Край на мечия пазар през 2023 г.? – ето как

07.12.2022 7:39 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Край на мечия пазар през 2023 г.? – ето как

Популярен крипто коментатор посочи какви потенциални бичи катализатори биха могли да помогнат на криптопазара да излезне от настоящия мечи пазар.

Политиките на ФЕД и търсенето на стабилни монети

Псевдонимният водещ на Coin Bureau, известен като Гай (Guy), каза в YouTube видео, че Федералният резерв на САЩ може да преустанови повишаването на лихвените проценти в началото на 2023 г. Според него това може да предложи известно облекчение за крипто пазарите.

Друг потенциален катализатор, който Гай споменава, е възможното рязко нарастване на търсенето на стабилни монети, ако недостигът на енергия през тази зима продължи да повишава търсенето на щатския долар.

Когато дадена страна изпитва енергийни проблеми, тя трябва да отпечата повече от своите валути, за да купи щатски долари, с които да закупи по-скъпата енергия. 

С наближаването на зимата търсенето на долари от такива държави вероятно ще се увеличи. Продължаващото повишаване на лихвените проценти от страна на Фед също ще увеличи търсенето на щатски долари. 

Следователно гражданите на чужди държави биха могли да започнат да инвестират в стабилни монети, за да запазят покупателната си способност в резултат на това. Това би било от полза за криптовалутите със смарт договори.

CBDC

Гай също така е на мнение, че въвеждането на цифрови валути на централните банки (CBDC) би могло косвено да облагодетелства криптовалутите. 

Според анализатора регулациите на CBDC биха могли да изплашат богатите лица и институции и да ги накарат да пренасочат част от активите си към крипто.

Биткойн като законно платежно средство

Гай твърди, че четвъртият потенциален катализатор са допълнителни държави, които могат да приемат Биткойн като законно платежно средство. Той отбеляза, че Тонга планира да приеме BTC през първата половина на 2023 г., което може да накара други малки държави да последват стъпките им.

Приемане от технологични компании

Анализаторът каза, че друг потенциален бичи катализатор е възприемането на криптовалутите от големите технологични компании, като споменава предстоящата интеграция на незаменяеми токени (NFT) на Meta, която според него ще бъде “изключително благоприятна” за платформите за смарт договори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ:Биткойн (BTC): Добра новина за миньорите и крипто индустрията


Регулации в Европа

Шестият потенциален бичи катализатор са предстоящите крипторегулации в Европа, както и крипторегулациите, които ще се случат в отговор на имплозията на FTX, според анализатора. Според Гай регулациите ще помогнат на институциите да инвестират по-лесно в крипто.

SEC срещу Ripple

Следващият възможен катализатор е, ако Ripple спечели съдебната си битка срещу Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Ако SEC спечели, това може да създаде “проблемен правен прецедент”, позволяващ на регулатора да приложи натиск върху всички видове алткойни.

Победата на Ripple срещу SEC е най-добрата защита срещу този изход за добро или за лошо.

Други катализатори

Други потенциални бичи катализатори за следващата година включват перспективата Световната здравна организация (СЗО) да обяви официален край на пандемията, възможността за край на войната на Русия срещу Украйна и вероятността за легализиране на криптовалутите в Хонконг и Саудитска Арабия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовият пазар ще продължи бичия си пазар ако съдим по историята

Според неотдавнашен анализ на Ned Davis Research (NDR) настоящата възходяща тенденция в цените на акциите продължава само 344 дни.

29.02.2024 20:00 1 мин. четене

БРИКС: Отношенията между Русия и Бразилия ще разширят значително влиянието на съюза

По време на 12-ата сесия на Междуправителствената руско-бразилска комисия за търговско-икономическо, научно и техническо сътрудничество се случиха важни събития, които отбелязаха значителен напредък в руско-бразилските отношения.

29.02.2024 19:00 2 мин. четене

Как войната в между Израел и Хамас се отразява на икономиката на Египет

Конфликтът между Израел и Газа има дълбоки икономически последици за Египет, като засилва и без това несигурното състояние на икономиката му.

29.02.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink (LINK)

Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е ключов момент за индустрията, който може да доведе до значителен приток на капитали от световния финансов сектор.

29.02.2024 14:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.