НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Добра новина за миньорите и крипто индустрията

декември 6, 2022 19:55 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Добра новина за миньорите и крипто индустрията

Благодарение на падението на империята FTX нямаше никакви сериозни признаци за възстановяване на криптопазара през ноември.

Това оказа пряко въздействие върху Биткойн (BTC) и алткойните, заедно с DeFi пространството, както и върху индустрията за добив на BTC.

Биткойн копачите продават

По-специално криптодобивната индустрия беше в застой. С ниска рентабилност, миньорите продаваха своите притежания. Поради двойния удар – спадащите цени на криптовалутите и появата на по-ефективни машини за добив – много миньори вече не са в състояние да реализират печалба.

На фона на всичко това трудността на добива на най-голямата криптовалута в света спадна значително от юли 2021 г. насам.

Тогава индустрията се възстановяваше от пълната забрана на Китай за добив на криптовалути, която принуди местните миньори да се преместят в по-приятелски настроени юрисдикции.

Спад в трудността на копаене

На 5 декември 2022 г. станахме свидетели на най-голямото намаление на трудността на копаене за годината, след корекция от 7.32% при блок 766,080. Текущата трудност е приблизително 34.24 трилиона и ще остане на това ниво през следващите две седмици или 2,016 блока.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн отново обявен за мъртъв – показателите сочат друго


Миньорите на Биткойн си отдъхнаха, тъй като трудността на мрежата се понижи със 7.32%

Сега намирането на блок е малко по-лесно за Биткойн миньорите, отколкото през предходните две седмици. Намалението на трудността беше по-голямо от предишния рекорд, който беше регистриран при блок 745,920. По това време на 21 юли 2022 г. трудността на мрежата се понижи с 5.01% до около 27.69 трилиона.

Преди намалението със 7.32% до 34.24 трилиона, оценката на трудността на мрежата беше на най-високото си ниво в историята от 36.95 трилиона. Сатоши създаде промяната в трудността, за да се изменя периодично или на всеки 2,016 блока, така че средното време за добив на блок да остане постоянно на около 10 минути. Статистиката показва, че преди блок 766,080 средното време за добив е било около 10:48 минути, което означава, че преди промяната е било предвидено значително намаляване на трудността.

Към момента на писане на статията общата хешираща мощност в мрежата на Биткойн е около 271.33 екзахаша в секунда (EH/s). Foundry USA е най-големият пул за добив на BTC с 25.48% дял от мрежата или 64.47 EH/s. Foundry откри 107 блока от общо 420, открити през последните три дни. След Foundry се нареждат съответно пуловете за добив Antpool, F2pool, Binance Pool и Viabtc.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) до $350,000 според исторически точен анализатор


Голям Биткойн миньор ще смени пула за добив

Както беше споменато по-рано, ноември беше доста труден месец за индустрията. След като не успя да произведе достатъчно BTC през месеца, Riot Blockchain реши да смени своя пул за добив. Изявлението на компанията гласи:

За да осигурим по-предсказуеми резултати занапред, Riot ще премине към друг пул за добив, който предлага по-последователен механизъм за възнаграждение, така че Riot да се възползва напълно от бързо нарастващия ни капацитет за хеширане, докато работим за постигане на целта си да достигнем 12.5 EH/s през първото тримесечие на 2023 г.

Трябва да се отбележи обаче, че през ноември 2022 г. фирмата е произвела 521 BTC. Още през ноември 2021 г. производството на BTC на Riot е било 466. Следователно е налице 12% скок спрямо миналата година. А към 30 ноември 2022 г. фирмата е продължила да разполага с цели 72,428 копачки. Хеширащата мощност беше допълнително увеличена до 7.7 екзахаша в секунда.

В допълнение към това компанията произведе 2% повече BTC в сравнение с октомври. Въпреки всичко това фирмата твърди, че не е достигнала желаното ниво на производство.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.