НАЧАЛО Биткойн

Корелацията на Биткойн с технологичните акции достигна 3-месечно дъно

август 10, 2022 14:06 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корелацията на Биткойн с технологичните акции достигна 3-месечно дъно

Тъй като пазарите се борят с все по-несигурните макроикономически перспективи, дните, в които Биткойн (BTC) се търгува като големите технологични акции, може би са преброени. Това може да не е добра новина за търговците на криптовалути.

Корелацията на най-голямата дигитална валута със съвкупния индекс на облигациите и индекса Nasdaq 100 е спаднала до тримесечно дъно, според нов доклад с данни от изследователската компания Kaiko.

Отделянето на Биткойн (BTC) от големите технологии се дължи на слабото му представяне през последните седмици. И акциите, и облигациите отбелязаха необичайно големи спадове от началото на 2022 г., посочват изследователите, но оттогава BTC се представя по-зле. От началото на годината досега Биткойн се е понижил с около 50%.

Сривът на екосистемата на Terra, последван от някои от най-големите компании в индустрията, предизвика разминаване, което изглежда ще се запази, докато пазарите търсят посока, се отбелязва в доклада.

Корелацията отслабва

През изминалата година пазарите на криптовалути и акции се търгуваха плътно заедно, като през май отбелязаха рекордно високи корелации„, каза Клара Медали, директор „Стратегически инициативи и изследвания“ в доставчика на данни Kaiko.

През последните няколко месеца обаче тази корелация леко отслабна, след като крипто пазарите претърпяха разпродажба, която е с магнитуд по-голям от този, който преживяха капиталовите индекси S&P 500 или Nasdaq.

През май корелацията между Биткойн и технологичния Nasdaq за първи път надхвърли 0.8 – тандемната търговия на BTC със S&P 500 също достигна подобни нива в началото на май. През юни корелацията между Биткойн и S&P 500 спадна до около 0.5 и оттогава се колебае на това ниво, според данните на CoinMetrics. Коефициент от единица означава, че съответните активи са напълно корелирани, докато показанието отрицателна единица сигнализира за обратното.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Китай закриват 13,000 крипто профила в социалните мрежи


Влияние на статистики и данни върху крипто пазарите

В сряда Бюрото за трудова статистика на САЩ ще публикува индекса на потребителските цени за юли, което според Медали може да накара криптовалутите да се движат в по-голямо съответствие с по-широките пазари.

Това, което видяхме през изминалата година, е, че корелациите са склонни да се засилват около публикуването на ключови икономически данни, като например бележки от заседанията на Фед или данни за инфлацията„, добави Медали.

Други се съгласиха, като отбелязаха, че обратът за Биткойн ще бъде предизвикателство без ценово рали на по-широкия пазар.

Възходът на Биткойн е в застой, тъй като крипто трейдърите трябва да видят какво ще се случи с утрешния доклад за инфлацията„, каза Едуард Моя, старши пазарен анализатор в Oanda.

Инфлацията е това, което уби Биткойн в края на миналата година, и ако ценовият натиск показва значителни признаци на отслабване, Биткойн може да успее да пробие над скорошния си диапазон на търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене