НАЧАЛО Други

Китай закриват 13,000 крипто профила в социалните мрежи

август 9, 2022 22:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай закриват 13,000 крипто профила в социалните мрежи

Тази година Китай закриха близо 13,000 акаунта, които пропагандират инвестиции в криптовалути в популярни китайски социални медийни платформи.

Също така са изтрити 51,000 свързани с тях публикации и са затворени 105 уебсайта, предлагащи информация, свързана с криптовалути, съобщи във вторник Администрацията на киберпространството на Китай (АКК).

АКК заяви, че кампанията за заличаване на акаунти е за прилагане на решенията на Китайската комунистическа партия, като добави, че е идентифицирала много акаунти въз основа на информация от потребители в социалните медии.

Администрацията заяви, че ще продължи да потиска незаконните финансови дейности, свързани с криптовалути, в сътрудничество с други органи. Китай забрани търговията с криптовалути и добива им през септември миналата година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн неизбежно ще стигне $100,000 – М. МакГлоун


Въпреки репресиите Китай все още заема второ място в света по добив на криптовалути с 21% от хеширащата мощност, тъй като много крипто копачи в страната преминаха в нелегалност.

Междувременно някои Web3 фирми, базирани в Китай, се преместват в Сингапур поради регулаторната несигурност и многократните локдауни покрай COVID-19.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене