НАЧАЛО Биткойн

Корелацията на Биткойн с останалите токени може да спадне

септември 8, 2022 20:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корелацията на Биткойн с останалите токени може да спадне

Съотношението между пазарната капитализация на BTC и ETH е спаднало до около 1.9 от 20 през 2016 г., се казва в доклада.

Биткойн (BTC) се представя по-слабо от конкурентите си въпреки влошаващата се макроикономическа и политическа обстановка, срещу която най-голямата криптовалута в света по пазарна стойност се смята за хедж, пише инвестиционната компания Bernstein в изследователски доклад.

Въпреки нарастващата инфлация, войната в Украйна, опасенията за рецесия и волатилните движения на световните валути, Биткойн отслабва спрямо Етериум. Съотношението на пазарната капитализация на двата токена е спаднало до около 1.9x, от цели 20x през 2016 г., се казва в доклада.

„Дори в много тежка макросреда, в която хората се нуждаят от средство за съхранение на стойността, Биткойн все още не се държи добре“, пишат анализаторите Гаутам Чхугани и Манас Агравал.

Растежът на пазарната капитализация на Етериум, както и на стабилните монети и алтернативните блокчейн мрежи от първи слой (L1), означава, че „доминиращото положение на Биткойн постоянно намалява в цялостната крипто екосистема“, се казва в доклада. L1 мрежата е базовият слой или основната инфраструктура на блокчейн.

Това подкрепя идеята, че криптовалутите са се превърнали „по-скоро в структурна тенденция, водена от иновациите, отколкото в макроикономически клас активи“, заяви брокерът.

Bernstein отбелязва, че през последните тримесечия Биткойн не е успял да действа като инфлационен хедж, тъй като корелацията с фондовия пазар се е увеличила в ерата след COVID-19.


СВЪРЗАНО : Етериум достига рекордни стойности срещу Биткойн за 2022г.


Криптовалутите „се намират високо в матрицата на риска и възвръщаемостта“, а капиталовите потоци към криптовалутите нараснаха, когато централните банки разхлабиха паричната политика и капиталът започна да преследва рискови активи, добави той.

Биткойн ще остане макроориентиран крипто актив, докато останалите криптовалути ще се разглеждат като дигитални активи, ориентирани към технологиите или иновациите. С намаляването на доминацията на Биткойн по отношение на общата пазарна капитализация на криптовалутите, корелацията между флагманският токен и другите алткойни също ще намалее, се казва в доклада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене