НАЧАЛО Биткойн

Корелацията на Биткойн с останалите токени може да спадне

септември 8, 2022 20:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корелацията на Биткойн с останалите токени може да спадне

Съотношението между пазарната капитализация на BTC и ETH е спаднало до около 1.9 от 20 през 2016 г., се казва в доклада.

Биткойн (BTC) се представя по-слабо от конкурентите си въпреки влошаващата се макроикономическа и политическа обстановка, срещу която най-голямата криптовалута в света по пазарна стойност се смята за хедж, пише инвестиционната компания Bernstein в изследователски доклад.

Въпреки нарастващата инфлация, войната в Украйна, опасенията за рецесия и волатилните движения на световните валути, Биткойн отслабва спрямо Етериум. Съотношението на пазарната капитализация на двата токена е спаднало до около 1.9x, от цели 20x през 2016 г., се казва в доклада.

“Дори в много тежка макросреда, в която хората се нуждаят от средство за съхранение на стойността, Биткойн все още не се държи добре”, пишат анализаторите Гаутам Чхугани и Манас Агравал.

Растежът на пазарната капитализация на Етериум, както и на стабилните монети и алтернативните блокчейн мрежи от първи слой (L1), означава, че “доминиращото положение на Биткойн постоянно намалява в цялостната крипто екосистема”, се казва в доклада. L1 мрежата е базовият слой или основната инфраструктура на блокчейн.

Това подкрепя идеята, че криптовалутите са се превърнали “по-скоро в структурна тенденция, водена от иновациите, отколкото в макроикономически клас активи”, заяви брокерът.

Bernstein отбелязва, че през последните тримесечия Биткойн не е успял да действа като инфлационен хедж, тъй като корелацията с фондовия пазар се е увеличила в ерата след COVID-19.


СВЪРЗАНО : Етериум достига рекордни стойности срещу Биткойн за 2022г.


Криптовалутите “се намират високо в матрицата на риска и възвръщаемостта”, а капиталовите потоци към криптовалутите нараснаха, когато централните банки разхлабиха паричната политика и капиталът започна да преследва рискови активи, добави той.

Биткойн ще остане макроориентиран крипто актив, докато останалите криптовалути ще се разглеждат като дигитални активи, ориентирани към технологиите или иновациите. С намаляването на доминацията на Биткойн по отношение на общата пазарна капитализация на криптовалутите, корелацията между флагманският токен и другите алткойни също ще намалее, се казва в доклада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Близо $1 милиард в Биткойн се насочи към борсите – какво да очакваме?

Биткойн демонстрира положителен ръст в цената си през изминалата седмица, като в рамките на седем дни се повиши с повече от 13%.

декември 10, 2023 7:00 1 мин. четене

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.