НАЧАЛО Алткойни

Етериум достига рекордни стойности срещу Биткойн за 2022 г.

06.09.2022 15:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум достига рекордни стойности срещу Биткойн за 2022 г.

По-малко от две седмици преди дългоочаквания ъпгрейд на Merge, Етериум преживява известно подобие на съживяване.

Етериум, втората по големина криптовалута, достигна нов годишен връх спрямо Биткойн.

По-рано днес алткойнът успя да достигне 0.0843 BTC на борсата Binance.

Цената на Етериум се повиши с повече от 5.8% през последните 24 часа, като предстоящото Сливане беше основният попътен вятър за актива.

етериум

В същото време цената на Биткойн остана почти без промяна. Двойката ETH/BTC се е повишила с около 5% на годишна база. Тя също така е скочила с огромните 72% спрямо дъното си през юни. 

Какво може да предстои около Сливането?

До най-значимото обновяване на блокчейна на Етериум остават по-малко от две седмици. Сливането ще доведе до преминаване на мрежата от енергоемкия консенсусен механизъм за доказателство за работа към доказателство за залог.

Сливането е отлагано многократно през годините поради огромната сложност на предстоящия преход на Етериум. Прехвърлянето на активи на стойност $202 милиарда към мрежа с доказателство за залог е трудна задача, поради което някои търговци все още предпочитат да хеджират срещу някои тревожни събития, които биха могли да провалят актуализацията. 

Миналия месец бившият главен изпълнителен директор на BitMEX Артър Хейс написа, че Етериум ще се върне към “тъмните векове”, ако актуализацията се окаже неуспешна. Скот Редлър от T3 Trading Group наскоро прогнозира, че цената на Етериум може да се срине до под $1,000, ако американските акции се насочат надолу.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Водещ глобален надзорен орган работи върху крипто стандарти


Както отразихме, Сливането на Етериум може да се случи преди очакваната дата 15 септември, тъй като средната хешираща мощност скача над 900 TH/s. Скокът в хеширащата мощност показва, че миньорите се стремят да реализират печалба, преди Етериум да премине от PoW към PoS.

Цената на Етериум (ETH) най-вероятно ще спадне след актуализацията поради механизма за изгаряне EIP-1559. Нещо повече, Виталик Бутерин беше потвърдил по-рано, че цената на ETH ще бъде дефлационна след събитието и ще започне да се покачва при подходящи пазарни условия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

БРИКС може да се забави с плановете си за нова валута след смърта на президента на Иран

Президентът на Иран Ебрахим Раиси трагично загина при катастрофа с хеликоптер в неделя, отбелязвайки значителна загуба за Иран и неговите глобални отношения.

21.05.2024 11:30 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 300 лева в Етериум преди 5 години, колко щяхте да имате сега?

Цената на Етериум е изпитвала значителна волатилност през годините, но дългосрочните инвеститори като цяло са регистрирали сериозни печалби.

21.05.2024 9:30 2 мин. четене

Най-големият алткойн сезон в историята наближава според анализатор

Добре известен крипто анализатор подчертава, че най-завладяващият фактор за пазара на дигиталните активи в настоящия цикъл не е изкуственият интелект (AI), а по-скоро токенизацията на активи от реалния свят (RWA).

21.05.2024 8:30 1 мин. четене

Шансовете за одобрение на спот Етериум ETF рязко скочиха

Анализаторите на Bloomberg Джеймс Сейфарт и Ерик Балчунас значително повишиха вероятността за одобрение на спот Етериум ETF до 75%, което предполага голяма промяна в позицията на SEC.

21.05.2024 6:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.