Home

3 съвета за инвеститорите от основателят на BitMEX

03.07.2024 6:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
3 съвета за инвеститорите от основателят на BitMEX

Артър Хейс, основател на BitMEX, наскоро направи интересна публикация, в която разглежда динамиката на историческите икономически цикли, разграничавайки по-специално местните инфлационни цикли от глобалните цикли.

Хейс твърди, че в настоящия икономически климат, характеризиращ се с местен инфлационен натиск, Биткойн се е превърнал в по-добър и безопасен актив в сравнение със златото. Той отдава това на независимостта на BTC от националния контрол, което го превръща в надежден хедж срещу инфлацията.

В рамките на своя анализ той разглежда преобладаващите настроения в крипто общността, включително дебатите относно бичия пазар и корелацията на Биткойн с американските технологични компании с голяма капитал. Той съпоставя тези гледни точки с дискусиите относно променящата се геополитическа динамика и глобалните парични политики, твърдейки, че светът преминава от еднополюсен ред, доминиран от САЩ, към многополюсен пейзаж с участието на нововъзникващи сили като Китай, Бразилия и Русия.

Хейс представя рамка за инвестиране, основана на системите от убеждения. Инвеститорите, които имат доверие в системата, но не и в нейните лидери, се препоръчва да инвестират в акции, а тези, които имат доверие както в системата, така и в нейните лидери, трябва да помислят за държавни облигации. За скептично настроените и към двете се препоръчват активи като злато или Биткойн, които функционират независимо от правителствения контрол.

В периоди на вътрешна инфлация Хейс предлага да се инвестира приоритетно в злато и Биткойн, като се избягват акции и облигации. Обратно, по време на глобални дефлационни фази той препоръчва да се фаворизират акциите пред златото и облигациите.

Подчертавайки уязвимостта на държавните облигации от политически влияния като парични облекчения и фискални политики, насочени към избягване на прякото данъчно облагане, Хейс изтъкна устойчивостта на Биткойн като актив в несигурна икономическа среда, формирана от променящи се геополитически и парични условия.

Гледната точка на Хейс подчерта стратегическата роля на Биткойн като устойчив актив в условията на икономическа несигурност и геополитически промени, като предлага различна перспектива за ориентиране в инвестиционния избор на динамичните световни пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Шефът на Tether посочи решението на днешните проблеми с прекъсванията на мрежите

По-рано бе съобщено, че значителна техническа неизправност в централизирания софтуер на CrowdStrike е причинила широкомащабни смущения, които са засегнали множество сектори и са довели до син екран на смъртта (BSOD) на компютри с Windows в световен мащаб. Този инцидент наруши услугите и бизнеса в целия свят.

19.07.2024 21:00 1мин. четене

Tornado Cash регистрира неочакван ръст на депозитите въпреки санкциите

Tornado Cash, крипто миксерът под санкции, отбеляза забележително увеличение на депозитите въпреки правните и регулаторните си проблеми.

19.07.2024 20:30 1мин. четене

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Какво ще стане ако Джо Байдън се откаже от президентските избори в САЩ

Президентът Джо Байдън е изправен пред нарастващ натиск от страна на Демократическата партия да прекрати кандидатурата си за преизбиране след дебат с Доналд Тръмп.

19.07.2024 19:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.