НАЧАЛО Други

Корейците държат над $95 милиарда в криптовалути извън страната

септември 21, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корейците държат над $95 милиарда в криптовалути извън страната

На 20 септември Националната данъчна служба (НДС) на Южна Корея обяви, че е получила декларации за криптоактиви в чужбина от общо 1,432 физически и юридически лица.

Общата стойност на тези криптоактиви, държани в чужбина от тези данъкоплатци, възлиза на 130.8 трилиона вона (равностойни на $98.5 милиарда).

Тези задгранични криптоактиви представляват 70.2% от общата стойност на докладваните чуждестранни активи. Освен това значителен брой физически лица и дружества разкриха информация за своите депозити и спестовни сметки.

Южна Корея задължава своите граждани да докладват чуждестранните си авоари, ако притежават активи, надвишаващи 500 милиона вона, което включва и криптовалута.

Данъчната администрация изрази намерението си да следи отблизо лицата, които не докладват за финансови сметки, държани в чужбина. Администрацията посочи още, че събира данни от трансграничния обмен на информация, дейностите по обмен на валута и уведомленията на съответните агенции.

Последните доклади сочат, че Южна Корея все повече се фокусира върху извънборсовите (OTC) сделки с криптовалути поради нарастващите опасения за пране на пари.

През юни страната прие Закон за защита на потребителите на виртуални активи. През май тя прие закон, задължаващ законодателите да оповестяват притежанията си на криптовалути. През юли подобно изискване беше въведено и за компаниите, които от следващата година ще бъдат задължени да оповестяват своите крипто акции.

През август страната въведе насоки, според които крипто борсите трябва да заделят минимум $2.3 милиона или 30% от среднодневните си депозити като резерви.

Някой може да си зададе въпроса защо Южна Корея прилага такива строги мерки по отношение на криптовалутите. От съществено значение обаче е да се вземе предвид, че Южна Корея е седалището на Terraform Labs, която претърпя сериозен срив през май 2022 г., което доведе до продължителен период на спад на пазара на криптовалути.

Освен това докладваното убийство в Сеул през май 2023 г. е свързано с неуспешна инвестиция в криптовалута. Тези инциденти оказаха значително въздействие както върху крипто индустрията в Южна Корея, така и в световен мащаб.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.