НАЧАЛО Крипто Крими

Корейските власти са иззели над $100 милиона от съоснователя на Terra (LUNA)

ноември 21, 2022 9:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корейските власти са иззели над $100 милиона от съоснователя на Terra (LUNA)

След проведено разследване южнокорейските власти са конфискували над $100 милиона от съоснователят на фалиралия емитент на стабилни монети Terra (LUNA).

Според нов доклад на YTN Korea съдът е замразил средствата на Шин Хюн-Сон по искане на прокуратурата.

Хюн-сон е обвинен в предварителната продажба на токени LUNA на неосведомени клиенти преди фалита на фирмата, след което веднага е реализирал печалбата. Кореецът е и генерален мениджър на платформата за плащания Chai Corporation.

Според доклада Хюн-сон не само е заподозрян в получаване на незаконни печалби от продажбата на LUNA, но е обвинен и в изтичане на информация за клиентите на Chai към Terra.

След сривът на Terra през май по-рано тази година UST, алгоритмичната стабилна монета на мрежата, загуби фиксацията си към щатския долар, заличавайки милиарди долари от пазара на криптовалути. Оттогава съоснователят и бивш главен изпълнителен директор До Куон е изправен пред множество разследвания от страна на властите.

През септември Интерпол издаде червена бюлетина за До Куон, призовавайки правоприлагащите органи да го арестуват, ако бъде забелязан – ход, който според Куон има силно политически характер.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Кога инвеститорите ще могат да отключат заложените си токени?


Въпреки че Куон не се е предал, той пое отговорност за падението на Terra и UST, като заяви в интервю миналия месец, че това е само и единствено негова вина.

Каквито и проблеми да е имало в дизайна на Terra, нейната слабост [при реагирането] на жестокостта на пазарите, това е само моя отговорност.

Така че за общността, която се включи в екосистемата на Terra, използваше нейните приложения, изпращаше токени в много протоколи, за падението на компаниите, които избраха да строят върху Terra, за стотиците хиляди, ако не и милиони, които използваха валутата на Terra [и] екосистемата на Terra, която цялата беше изградена върху стабилността на [TerraUSD], аз поемам тази отговорност изцяло и това не е лесно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.