НАЧАЛО Крипто Крими

Корейските власти са иззели над $100 милиона от съоснователя на Terra (LUNA)

21.11.2022 9:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корейските власти са иззели над $100 милиона от съоснователя на Terra (LUNA)

След проведено разследване южнокорейските власти са конфискували над $100 милиона от съоснователят на фалиралия емитент на стабилни монети Terra (LUNA).

Според нов доклад на YTN Korea съдът е замразил средствата на Шин Хюн-Сон по искане на прокуратурата.

Хюн-сон е обвинен в предварителната продажба на токени LUNA на неосведомени клиенти преди фалита на фирмата, след което веднага е реализирал печалбата. Кореецът е и генерален мениджър на платформата за плащания Chai Corporation.

Според доклада Хюн-сон не само е заподозрян в получаване на незаконни печалби от продажбата на LUNA, но е обвинен и в изтичане на информация за клиентите на Chai към Terra.

След сривът на Terra през май по-рано тази година UST, алгоритмичната стабилна монета на мрежата, загуби фиксацията си към щатския долар, заличавайки милиарди долари от пазара на криптовалути. Оттогава съоснователят и бивш главен изпълнителен директор До Куон е изправен пред множество разследвания от страна на властите.

През септември Интерпол издаде червена бюлетина за До Куон, призовавайки правоприлагащите органи да го арестуват, ако бъде забелязан – ход, който според Куон има силно политически характер.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Кога инвеститорите ще могат да отключат заложените си токени?


Въпреки че Куон не се е предал, той пое отговорност за падението на Terra и UST, като заяви в интервю миналия месец, че това е само и единствено негова вина.

Каквито и проблеми да е имало в дизайна на Terra, нейната слабост [при реагирането] на жестокостта на пазарите, това е само моя отговорност.

Така че за общността, която се включи в екосистемата на Terra, използваше нейните приложения, изпращаше токени в много протоколи, за падението на компаниите, които избраха да строят върху Terra, за стотиците хиляди, ако не и милиони, които използваха валутата на Terra [и] екосистемата на Terra, която цялата беше изградена върху стабилността на [TerraUSD], аз поемам тази отговорност изцяло и това не е лесно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Министърът на правосъдието на Черна гора обсъжда основателя на Terra (LUNA) със SEC

Министърът на правосъдието на Черна гора, Андрей Милович, и генералният директор на Капиталa, интернационалните и европейски проекти за финансиране, Драгутин Джекович, наскоро участваха в дискусии с делегация от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

24.05.2024 5:00 1 мин. четене

Местят основателят на FTX във Федерален затвор в Калифорния

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд, известен като СБФ, е преместен от Metropolitan Detention Center (MDC) в Бруклин във федерален затвор в Калифорния, въпреки молбата му да остане в Ню Йорк по време на процеса на обжалване.

24.05.2024 3:00 2 мин. четене

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.