НАЧАЛО Крипто Крими

Корейските власти са иззели над $100 милиона от съоснователя на Terra (LUNA)

ноември 21, 2022 9:19 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Корейските власти са иззели над $100 милиона от съоснователя на Terra (LUNA)

След проведено разследване южнокорейските власти са конфискували над $100 милиона от съоснователят на фалиралия емитент на стабилни монети Terra (LUNA).

Според нов доклад на YTN Korea съдът е замразил средствата на Шин Хюн-Сон по искане на прокуратурата.

Хюн-сон е обвинен в предварителната продажба на токени LUNA на неосведомени клиенти преди фалита на фирмата, след което веднага е реализирал печалбата. Кореецът е и генерален мениджър на платформата за плащания Chai Corporation.

Според доклада Хюн-сон не само е заподозрян в получаване на незаконни печалби от продажбата на LUNA, но е обвинен и в изтичане на информация за клиентите на Chai към Terra.

След сривът на Terra през май по-рано тази година UST, алгоритмичната стабилна монета на мрежата, загуби фиксацията си към щатския долар, заличавайки милиарди долари от пазара на криптовалути. Оттогава съоснователят и бивш главен изпълнителен директор До Куон е изправен пред множество разследвания от страна на властите.

През септември Интерпол издаде червена бюлетина за До Куон, призовавайки правоприлагащите органи да го арестуват, ако бъде забелязан – ход, който според Куон има силно политически характер.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Кога инвеститорите ще могат да отключат заложените си токени?


Въпреки че Куон не се е предал, той пое отговорност за падението на Terra и UST, като заяви в интервю миналия месец, че това е само и единствено негова вина.

Каквито и проблеми да е имало в дизайна на Terra, нейната слабост [при реагирането] на жестокостта на пазарите, това е само моя отговорност.

Така че за общността, която се включи в екосистемата на Terra, използваше нейните приложения, изпращаше токени в много протоколи, за падението на компаниите, които избраха да строят върху Terra, за стотиците хиляди, ако не и милиони, които използваха валутата на Terra [и] екосистемата на Terra, която цялата беше изградена върху стабилността на [TerraUSD], аз поемам тази отговорност изцяло и това не е лесно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Nexo разследвани от Бюрото за финансова защита на потребителите на САЩ

Nexo се разследва от Бюрото за финансова защита на потребителите (БФЗП) – агенция отговорна за защита на потребителите във финансовия сектор.

декември 7, 2022 15:06 1 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

декември 4, 2022 15:02 1 мин. четене

Този DeFi протокол претърпя хак – ограничават търговията

Базираният на BNB веригата протокол за децентрализирано финансиране (DeFi) – Ankr потвърди, че на 1 декември е бил засегнат от експлойт на стойност няколко милиона долара.

декември 3, 2022 10:47 1 мин. четене

Съоснователят на Terra се яви на разпит пред съда в Сеул

Съоснователят на Terraform Labs Шин Хьон-Сун, известен още като Даниел Шин, и седем други сътрудници на Terraform присъстваха в петък сутринта на съдебно заседание в Южна Корея, на което ще бъде взето решение по искането на местната прокуратура за издаване на заповед за арест на осемте лица.

декември 2, 2022 14:09 1 мин. четене