НАЧАЛО Блокчейн

Етериум (ETH): Кога инвеститорите ще могат да отключат заложените си токени?

ноември 20, 2022 21:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Кога инвеститорите ще могат да отключат заложените си токени?

След Сливането на Етериум, стейкинга на ETH се превърна в ключов компонент на мрежата. Много инвеститори избраха тази опция, за да печелят безплатни награди. Въпреки това, времевия диапазон, в който стейкърите ще могат да теглят не беше уточнен, оставяйки мнозина да се чудят какво ще се случи.

Почти два месеца след Сливането, крипто секторът обаче иска яснота кога потребителите могат да изтеглят своите заложени ETH токени. Подобни въпроси бяха повдигнати в Twitter, след като Фондация Етериум премахна всички окончателни срокове от официалния си уебсайт. 

Отлагане на обещаното

Преди да бъде осъществено Сливането на основната мрежа на Етериум с веригата Beacon, беше даден срок между 6 и 12 месеца за отваряне на тегленията на заложените ETH. Преди това тази информация беше публично представена на официалния уебсайт на Фондация Етериум, но сега я няма.

Обновлението Shanghai (Шанхай), което ще позволи на стейкърите да изтеглят своите ETH, продължава да се отлага. Официалният уебсайт дори премахна определения график и промени тона си по отношение на изтеглянето на заложените ETH.

Интерес към стейкинга

Откакто започнаха да правят залози, потребителите са блокирали близо 15 милиона ETH, което се равнява на повече от $18 милиарда. С точност общият брой на заложените ETH възлиза на 15,085,951, с 471,440 активни валидатори (всички описани данни са проверени към момента на писане).

Според информацията, в момента 30.1% от заложените токени се контролират от Lido Finance, 13.7% от Coinbase, 7.9% от Kraken и още 6.4% от Binance. 

Различни крипто платформи, като Bitstamp дори са включили свои страници за стейкинг на Етериум.

Какви са рисковете?

Всеки атрибут в сферата на криптовалутите идва със съответните си рискове. При стейкингът на Етериум те варират от невъзможност за достъп до активите по време на периода на заключване на средствата до потенциални загуби в размер от 1 до 32 заложени ETH.

Въпреки че общността на Етериум изгражда подкрепа за отключване на заложените токени, все още няма определен график. Следователно потребителите ще трябва да изчакат за яснота кога ще могат да получат достъп до стейкнатите от тях средства.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 3 алткойна, които могат да скочат покрай Световното по футбол


Коментари по темата от запознати страни

Изследователят на Етериум, Джъстин Дрейк, говорейки за предстоящата актуализация Шанхай, която се очаква през септември, следващата година:

Виждам, че тегленията са с висок приоритет и вероятно ще бъдат част от следващата хард форк версия. 

Миналия месец Фондация Етериум обяви пускането на тестовата версия на обновената мрежа, наречена Shandong (Шандонг).

Може би най-очакваното предложение беше EIP-4895, което незабавно ще позволи на тези, които са заложили Етериум във веригата Beacon, да изтеглят залога си и всички награди, които са спечелили през периода на стейкинг на техните токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Блокчейн е загуба на време и енергия, твърди нобелов лауреат

На 1 декември Пол Кругман, икономист и носител на Нобелова награда, изрази мнението си за блокчейн технологията в статия за New York Times (NYT).

декември 6, 2022 9:36 1 мин. четене

Alibaba интегрира блокчейн с помощта на Avalanche (AVAX)

Подразделението на китайския гигант в областта на електронната търговия Alibaba, Alibaba Cloud, обяви интеграция с блокчейнът на Avalanche (AVAX), за да захрани инициативите на компанията за нод като услуга (NaaS). 

декември 4, 2022 12:46 1 мин. четене

Етериум: Най-голямата банка в Русия интегрира блокчейн

Сбербанк, най-голямата банка в Русия обяви, че нейната блокчейн платформа ще бъде съвместима с Етериум (ETH).

декември 2, 2022 20:32 1 мин. четене

Каква е причината за засилената активност в мрежата на Hedera?

Изглежда сривът на FTX и последвалите каскадни ефекти, както и мечия пазар не се отрази на растежа на проекта Hedera, който е базиран на собствената технология на Hashgraph.

ноември 28, 2022 21:08 1 мин. четене