НАЧАЛО Други

Konami търси блокчейн специалисти за разширяване в Web3

октомври 16, 2022 11:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Konami търси блокчейн специалисти за разширяване в Web3

Японският гигант в сферата на игрите Konami полага усилия да разшири кръга на крипто талантите си, като същевременно се фокусира върху предлагането на преживявания в Web3 и метавселената, както и се опитва да обхване нов пазар на незазменими токени (NFT).

Колосът на индустрията на видеоигрите е най-актуалният в дългата редица от известни компании, които изразяват интерес към разширяване на своите предложения за NFT, Web3 и метавселена като търсят да наемат свежи таланти – например блокчейн разработчици, разкри фирмата в прессъобщение на 13 октомври.

На 13 октомври компанията обяви, че търси “широк кръг от таланти” във връзка с “изграждането на системи и разработването на услуги”, които ще бъдат свързани с предстоящите платформи за метавселена и Web3.

Konami планира да въведе платформа за търговия с NFT

Konami заяви, че се ангажира с научноизследователска и развойна дейност, за да включи “най-новите технологии” в своите игри и други предложения за съдържание. Компанията също така заяви, че възнамерява да въведе платформа за търговия с NFT, където потребителите могат да обменят дигиталните стоки, които са получили, докато играят играта.

Тъй като организацията се готви да навлезе в метавселената, тя е в процес на наемане на лица, които да заемат различни професии, важни за Web3, като системен инженер, програмист, ръководител на проекти, дизайнер и директор.

На успешните кандидати ще бъде възложено да разработят “уникална платформа за разпространение на дигитални предмети”, която е в съответствие със законите, установени в Япония за блокчейн гейминга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: OpenSea добавя поддръжка на Avalanche


Преди това Konami вече беше установила присъствие на NFT пазара като пусна редица токени през януари, за да отпразнува 25-годишнината на поредицата Castlevania.

В допълнение към Konami редица други компании за конвенционални игри също постигнаха голям напредък в областта на NFT. Забележително е, че проектите за блокчейн и метавселена получиха $1.3 милиарда инвестиции през третото тримесечие, което е с 48% по-малко в сравнение с второто тримесечие на 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.