НАЧАЛО Други

Konami търси блокчейн специалисти за разширяване в Web3

октомври 16, 2022 11:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Konami търси блокчейн специалисти за разширяване в Web3

Японският гигант в сферата на игрите Konami полага усилия да разшири кръга на крипто талантите си, като същевременно се фокусира върху предлагането на преживявания в Web3 и метавселената, както и се опитва да обхване нов пазар на незазменими токени (NFT).

Колосът на индустрията на видеоигрите е най-актуалният в дългата редица от известни компании, които изразяват интерес към разширяване на своите предложения за NFT, Web3 и метавселена като търсят да наемат свежи таланти – например блокчейн разработчици, разкри фирмата в прессъобщение на 13 октомври.

На 13 октомври компанията обяви, че търси „широк кръг от таланти“ във връзка с „изграждането на системи и разработването на услуги“, които ще бъдат свързани с предстоящите платформи за метавселена и Web3.

Konami планира да въведе платформа за търговия с NFT

Konami заяви, че се ангажира с научноизследователска и развойна дейност, за да включи „най-новите технологии“ в своите игри и други предложения за съдържание. Компанията също така заяви, че възнамерява да въведе платформа за търговия с NFT, където потребителите могат да обменят дигиталните стоки, които са получили, докато играят играта.

Тъй като организацията се готви да навлезе в метавселената, тя е в процес на наемане на лица, които да заемат различни професии, важни за Web3, като системен инженер, програмист, ръководител на проекти, дизайнер и директор.

На успешните кандидати ще бъде възложено да разработят „уникална платформа за разпространение на дигитални предмети“, която е в съответствие със законите, установени в Япония за блокчейн гейминга.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: OpenSea добавя поддръжка на Avalanche


Преди това Konami вече беше установила присъствие на NFT пазара като пусна редица токени през януари, за да отпразнува 25-годишнината на поредицата Castlevania.

В допълнение към Konami редица други компании за конвенционални игри също постигнаха голям напредък в областта на NFT. Забележително е, че проектите за блокчейн и метавселена получиха $1.3 милиарда инвестиции през третото тримесечие, което е с 48% по-малко в сравнение с второто тримесечие на 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене