НАЧАЛО Регулации

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Съобщава се, че Комисията по ценни книжа и борси на Съединените щати (SEC) преглежда някои от продуктите за крипто заеми с висока доходност, предлагани от Gemini, Celsius Network и Voyager Digital.

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кредитиране могат да се считат за ценни книжа и следователно трябва да бъдат регистрирани в комисията.


Съобщава се, че основната грижа на SEC е свързана с предлагането на високи доходи от услугите за крипто заеми, които често са значително по-високи от повечето спестовни банки. Лихвените проценти, предлагани от услугите за крипто кредитиране, варират от 3% до 18%, докато спестовните сметки на традиционните банки предлагат по-малко от 0.1%.


Спестовните сметки на банките са застраховани от Федералната корпорация за гарантиране на депозити, което означава, че инвеститорите са защитени срещу фалит и кражба на банки. Въпреки това, услугите за крипто кредитиране отпускат дигитални активи на клиентите на други инвеститори, което според SEC поражда опасения за защитата на инвеститорите. Важно е да се отбележи, че SEC не са обвинили фирмите в каквито и да било нарушения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕАдминистрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути


Услугите за крипто кредитиране са изправени пред регулаторна репресия в САЩ от септември 2021 г. Държавните регулатори от Ню Джърси и Тексас издадоха заповеди за прекратяване на противоправните действия срещу Celsius Network.


През октомври 2021 г. офисът на главния прокурор на Ню Йорк (NYAG) нареди на Celsius и BlockFi да затворят услугите си. Coinbase, водещата американска крипто борса, трябваше да затвори своя продукт за крипто доходност дори преди стартирането, след като SEC заплашиха със съдебно дело.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Регулациите за стабилни монети трябва да са по-либерални - Хестър Пиърс

Докато говори на годишния симпозиум на Digital Monetary Institute в четвъртък, Пиърс прогнозира, че регулирането на стабилните монети може да бъде на хоризонта.“Мисля, че едно място... Може да видим н...
МАЙ. 15, 2022 11:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Върховният съд в Шанхай обяви Биткойн за виртуален актив с икономическа стойност, защитен от китайския закон

Съдът отбеляза, че криптовалутата има икономическа стойност.Върховният народен съд в Шанхай обяви, че Биткойн се квалифицира като виртуален актив, защитен от китайския закон, въпреки забраната за търг...
МАЙ. 13, 2022 11:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да въведе цялостно крипто законодателство през 2023 г.

На 11-ти май южнокорейският вестник Kukmin, позовавайки се на изтекъл правителствен документ, съобщи, че администрацията се стреми да въведе "Основния закон за дигиталните активи" (DABA) през следваща...
МАЙ. 12, 2022 19:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Аржентина забранява на финансовите институци да предлагат крипто

Това се случи само дни след като две банки заявиха, че са отворили търговията с крипто за своите клиенти.На 2-ри май голямата частна банка Banco Galicia и изцяло дигиталната Brubank обявиха, че ще пре...
МАЙ. 6, 2022 11:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света