НАЧАЛО Регулации

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Съобщава се, че администрацията на Байдън се очаква да предприеме действия по отношение на пространството за дигитални активи през следващите седмици.

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулаторните, икономическите и националните рискове за сигурността, породени от дигиталните активи.


Изпълнителната заповед също ще възложи на различни държавни агенции да представят отчети през втората половина на годината.


Съветът за надзор на финансовата стабилност се очаква да предложи добри решения през следващите месеци, с възможността Държавния департамент и Министерството на търговията също да бъдат консултирани.


Белият дом вероятно ще обсъди и възможността за подкрепа на дигитална валута на централната банка (CBDC), която би била дигитален актив, подкрепен от правителството на САЩ.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути


Само миналата седмица Федералният резерв публикува дългоочакван доклад за осъществимостта на издаването на CBDC в Съединените щати.


В доклада на Фед се казва,


CBDC потенциално може да служи като нова основа за платежната система и мост между различни платежни услуги, както [установени], така и нови.

Той също така би могъл да запази централната роля на сигурните и доверени пари от централната банка в бързо дигитализиращата се икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Регулациите за стабилни монети трябва да са по-либерални - Хестър Пиърс

Докато говори на годишния симпозиум на Digital Monetary Institute в четвъртък, Пиърс прогнозира, че регулирането на стабилните монети може да бъде на хоризонта.“Мисля, че едно място... Може да видим н...
МАЙ. 15, 2022 11:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Върховният съд в Шанхай обяви Биткойн за виртуален актив с икономическа стойност, защитен от китайския закон

Съдът отбеляза, че криптовалутата има икономическа стойност.Върховният народен съд в Шанхай обяви, че Биткойн се квалифицира като виртуален актив, защитен от китайския закон, въпреки забраната за търг...
МАЙ. 13, 2022 11:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да въведе цялостно крипто законодателство през 2023 г.

На 11-ти май южнокорейският вестник Kukmin, позовавайки се на изтекъл правителствен документ, съобщи, че администрацията се стреми да въведе "Основния закон за дигиталните активи" (DABA) през следваща...
МАЙ. 12, 2022 19:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Аржентина забранява на финансовите институци да предлагат крипто

Това се случи само дни след като две банки заявиха, че са отворили търговията с крипто за своите клиенти.На 2-ри май голямата частна банка Banco Galicia и изцяло дигиталната Brubank обявиха, че ще пре...
МАЙ. 6, 2022 11:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света