НАЧАЛО Регулации

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

Тексаският държавен съвет по ценните книжа подаде молба за изслушване с потенциал да наложи заповед за прекратяване на дейността срещу фирмата за кредитиране на криптовалути Celsius Network, тъй като предлага ценни книжа, които не са лицензирани на щатско или федерално ниво.

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.


Според декларация от 17-ти септември регулаторът от Тексас ще проведе изслушване, свързано с твърдения, че Celsius Network предлага и продава ценни книжа в Тексас, които не са регистрирани или разрешени, освен че не са регистрирани като дилър съгласно Закона за ценните книжа на държавата. 


Ако съдията приеме, че предлаганията на платформата представляват нелицензирани ценни книжа, Celsius Network може да бъде обект на заповед за прекратяване на дейността.


В същия ден Бюрото за ценни книжа на Ню Джърси обяви, че е издало заповед за прекратяване на дейността срещу Celsius за "финансиране на своите операции по крипто кредитиране и собствена търговия поне отчасти чрез продажбата на нерегистрирани ценни книжа в нарушение на Закона за ценните книжа на Ню Джърси". 


Според държавния регулатор платформата е събрала приблизително $14 милиарда от тези продажби.


"Финансовите компании, опериращи на пазара на криптовалути, са уведомени“, каза временно изпълняващият длъжността главен прокурор на Ню Джърси Андрю Брук.


"Ако продавате ценни книжа в Ню Джърси, трябва да спазвате законите за защита на инвеститорите в Ню Джърси. Компаниите, занимаващи се с криптовалути, не са защитени от надзор."


Изслушването в Тексас ще се проведе онлайн или лично на 14-ти февруари. Ако съдията издаде заповед за прекратяване на дейността, Celsius Network и нейните филиали Celsius Network Limited, Celsius US Holding и Celsius Lending вероятно ще трябва да спрат да предлагат крипто услуги в Тексас, без да се регистрират в борда, отговарящ за ценните книжа на щата, или в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.


Celsius притежава над $24 милиарда в дигитални активи към 3-ти септември, което прави компанията една от най-големите в пространството на децентрализираното финансиране. Дяловете на компанията са нараснали с повече от 2,300% от юни 2020 г., когато тя отчете $1 милиард в дигитални активи. 


В Тексас Celsius Network разполага с над $344 милиона в активи, управлявани от повече от 9,000 жители и местни бизнеси към 9-ти юни.


Отделът по правоприлагане на Тексас към Държавния съвет по ценните книжа уведоми Celsius на 14-ти май, че може да не е в съответствие с държавния Закон за ценните книжа. 


В заявление от 17-ти септември се твърди, че печелещите лихви сметки на платформата са в нарушение на раздел 4.А от Закона за ценните книжа, като се казва, че представляват "инвестиционни договори, книжа или доказателства за задлъжнялост, регулирани като ценни книжа".


ПРОЧЕТИ ОЩЕ60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея


Обвиненията срещу Celsius са сходни с тези, които и двата щатски регулатора - както и техният колега в Алабама - наложиха срещу платформата за кредитиране на криптовалути BlockFi през юли. 


Предвижда се компанията да се яви на виртуално изслушване в Тексас на 13-ти октомври, за да обсъди налагането на заповед за прекратяване на дейността за предполагаемо незаконно финансиране на нейните операции по кредитиране на криптовалути и собствена търговия чрез продажба на нерегистрирани ценни книжа. 


Потребителите на Celsius изглежда изразиха разочарованието си от това, че регулаторите таргетират платформата, но заявиха, че този ход може да се дължи на това, че те се опитват да установят по-ясни правила за компаниите, които оперират в пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света