НАЧАЛО Други

Колко злато притежават Tether?

15.05.2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко злато притежават Tether?

Габор Гурбач, добре позната фигура в крипто индустрията и основател на PointsVille, наскоро сподели своята гледна точка за стратегията на Tether и ролята на благородните метали.

В изявление, направено на 12 май 2023 г., той подчерта нарастващото значение на златото за Tether Limited, емитента на USDT.

Според Гурбач, Tether започва да доминира на пазара на благородните метали. С приблизително $3.4 милиарда резерви, държани в злато, платформата се утвърждава като значим играч в сектора на благородните метали.

Гурбач също така посочи, че Tether Gold (XAUT), най-голямата стабилна монета, обвързанa със злато и емитиранa от Tether, е обезпеченa с около $500 милиона. Това означава, че дялът на златото в резервите на Tether е със 127% по-висок от този на Биткойн (BTC), който представлява само $1.5 милиарда от активите на Tether.

Гурбач вярва, че тази комбинация от злато и Биткойн служи като надежден хедж срещу потенциални пазарни кризи и непредвидени събития.

Струва си да се спомене, че Гурбач заема консултантска позиция в Tether, както е посочено в биографията му в Twitter. В допълнение към прозренията си за Tether той предлага диверсифицираните портфейли да разпределят 5-10% в злато, Биткойн (BTC) и суровини.

Благородните метали са известни със сравнително ниската си волатилност в сравнение с други инвестиционни опции, достъпни за инвеститорите на дребно и корпоративните инвеститори.

Междувременно, пазарната капитализация на Tether почти се е възстановила от загубите си, дължащи се на срива на Terra (LUNA) преди година.

Пазарната капитализация на Tether в момента надхвърля $82 милиарда, което е малко по-малко от най-високата стойност за всички времена от $83 милиарда.

Интересното е, че според последните си публични отчети Tether Limited отчита впечатляваща печалба от $1.5 милиарда през първото тримесечие на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ достигна поредният нов рекорд

Държавният дълг на САЩ достигна нов рекорден връх от $34.753 трилиона, като само за последния ден това число се е увеличило с над $70 милиарда и продължава да се покачва.

20.06.2024 21:00 1 мин. четене

Швейцарската централна банка отново намали лихвения процент

Швейцарската централна банка намали основния си лихвен процент на второ поредно заседание, като по този начин подчерта разминаването си с европейските и американските си колеги в управлението на инфлацията.

20.06.2024 20:30 1 мин. четене

БРИКС: Кенеди младши обвинява САЩ за възхода на съюза

Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши неотдавна отдаде нарастващото влияние на БРИКС на действията на САЩ.

20.06.2024 20:00 2 мин. четене

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.