НАЧАЛО Други

Колко злато притежават Tether?

май 15, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко злато притежават Tether?

Габор Гурбач, добре позната фигура в крипто индустрията и основател на PointsVille, наскоро сподели своята гледна точка за стратегията на Tether и ролята на благородните метали.

В изявление, направено на 12 май 2023 г., той подчерта нарастващото значение на златото за Tether Limited, емитента на USDT.

Според Гурбач, Tether започва да доминира на пазара на благородните метали. С приблизително $3.4 милиарда резерви, държани в злато, платформата се утвърждава като значим играч в сектора на благородните метали.

Гурбач също така посочи, че Tether Gold (XAUT), най-голямата стабилна монета, обвързанa със злато и емитиранa от Tether, е обезпеченa с около $500 милиона. Това означава, че дялът на златото в резервите на Tether е със 127% по-висок от този на Биткойн (BTC), който представлява само $1.5 милиарда от активите на Tether.

Гурбач вярва, че тази комбинация от злато и Биткойн служи като надежден хедж срещу потенциални пазарни кризи и непредвидени събития.

Струва си да се спомене, че Гурбач заема консултантска позиция в Tether, както е посочено в биографията му в Twitter. В допълнение към прозренията си за Tether той предлага диверсифицираните портфейли да разпределят 5-10% в злато, Биткойн (BTC) и суровини.

Благородните метали са известни със сравнително ниската си волатилност в сравнение с други инвестиционни опции, достъпни за инвеститорите на дребно и корпоративните инвеститори.

Междувременно, пазарната капитализация на Tether почти се е възстановила от загубите си, дължащи се на срива на Terra (LUNA) преди година.

Пазарната капитализация на Tether в момента надхвърля $82 милиарда, което е малко по-малко от най-високата стойност за всички времена от $83 милиарда.

Интересното е, че според последните си публични отчети Tether Limited отчита впечатляваща печалба от $1.5 милиарда през първото тримесечие на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.