НАЧАЛО Биткойн

Колко печалба е направила Кати Ууд от Биткойн (BTC)?

ноември 10, 2022 9:22 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко печалба е направила Кати Ууд от Биткойн (BTC)?

Кати Ууд, основател и главен изпълнителен директор на ARK Invest, разкри, че за първи път е купила BTC на стойност $100,000 при цена от около $250 за монета през 2015 г. и ги държи досега - което представлява нереализирана печалба от над $6.3 милиона.

В интервю за Питър МакКормак, водещ на подкаста „What Bitcoin Did“, Ууд сподели, че е направила инвестицията, след като се е убедила, че пазарната капитализация на пионерската дигитална валута в крайна сметка може да бъде толкова голяма, колкото паричната база на американския долар.

По това време тя предполагаемо помолила известния икономист Арт Лафер да проучи бялата книга на Биткойн. Икономистът се върнал силно развълнуван от идеята за криптовалутата, като заявил, че въз основа на нейната парична система, пазарната капитализация на BTC в крайна сметка може да се равнява на паричната база на американския долар от $4.5 трилиона.

„Не мисля, че съм го разкривал преди, но вложих $100,000. Дори не знам [колко BTC съм купила], а и не съм броила по това време. И съм запазила всичко това. Защото веднага щом той каза това, ми светна лампичка“, каза тя.

По онова време пазарната капитализация на BTC е била около $6 милиарда. Тези приблизително 400 BTC в момента биха стрували над $6.3 милиона при текущата цена от около $15,860 по данни на CoinMarketCap.

Тя добави, че навлизането ѝ в инвестирането в BTC не е приключило дотук. ARK Invest продължи да добавя акции на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) – настоящия най-голям фонд за Биткойн в световен мащаб – към няколко свои фонда, включително ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) и ARK Innovation ETF (ARKK).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарната катастрофа тепърва ще се разиграва, твърди Артър Хейс


Ууд очаква промяната в регулаторния пейзаж да стимулира следващия бичи подем

Тя и преди е заявявала, че очаква цената на BTC да достигне $1 милион до 2030 г. За да достигне капитализация от $4.5 трилиона, BTC може да поскъпне с повече от 1,122%.

Междувременно Ууд твърди в интервюто, че настоящият спад на крипто пазара може да бъде обърнат чрез промяна в регулаторния режим в САЩ, особено в SEC.

Тя предупреди, че ако тези промени не се случат бързо, САЩ скоро може да станат жертва на „регулаторен арбитраж“, тъй като все повече крипто стартъпи ще напускат страната към други по-благоприятни за криптовалутите юрисдикции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене