Home

Колко печалба е направила Кати Ууд от Биткойн (BTC)?

10.11.2022 9:22 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко печалба е направила Кати Ууд от Биткойн (BTC)?

Кати Ууд, основател и главен изпълнителен директор на ARK Invest, разкри, че за първи път е купила BTC на стойност $100,000 при цена от около $250 за монета през 2015 г. и ги държи досега - което представлява нереализирана печалба от над $6.3 милиона.

В интервю за Питър МакКормак, водещ на подкаста “What Bitcoin Did”, Ууд сподели, че е направила инвестицията, след като се е убедила, че пазарната капитализация на пионерската дигитална валута в крайна сметка може да бъде толкова голяма, колкото паричната база на американския долар.

По това време тя предполагаемо помолила известния икономист Арт Лафер да проучи бялата книга на Биткойн. Икономистът се върнал силно развълнуван от идеята за криптовалутата, като заявил, че въз основа на нейната парична система, пазарната капитализация на BTC в крайна сметка може да се равнява на паричната база на американския долар от $4.5 трилиона.

“Не мисля, че съм го разкривал преди, но вложих $100,000. Дори не знам [колко BTC съм купила], а и не съм броила по това време. И съм запазила всичко това. Защото веднага щом той каза това, ми светна лампичка”, каза тя.

По онова време пазарната капитализация на BTC е била около $6 милиарда. Тези приблизително 400 BTC в момента биха стрували над $6.3 милиона при текущата цена от около $15,860 по данни на CoinMarketCap.

Тя добави, че навлизането ѝ в инвестирането в BTC не е приключило дотук. ARK Invest продължи да добавя акции на Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) – настоящия най-голям фонд за Биткойн в световен мащаб – към няколко свои фонда, включително ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) и ARK Innovation ETF (ARKK).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Пазарната катастрофа тепърва ще се разиграва, твърди Артър Хейс


Ууд очаква промяната в регулаторния пейзаж да стимулира следващия бичи подем

Тя и преди е заявявала, че очаква цената на BTC да достигне $1 милион до 2030 г. За да достигне капитализация от $4.5 трилиона, BTC може да поскъпне с повече от 1,122%.

Междувременно Ууд твърди в интервюто, че настоящият спад на крипто пазара може да бъде обърнат чрез промяна в регулаторния режим в САЩ, особено в SEC.

Тя предупреди, че ако тези промени не се случат бързо, САЩ скоро може да станат жертва на “регулаторен арбитраж”, тъй като все повече крипто стартъпи ще напускат страната към други по-благоприятни за криптовалутите юрисдикции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Биткойн: Оптимистична прогноза за втората половина на 2024 г.

В неотдавнашна актуализация Майкъл ван де Поуп, известен крипто анализатор, сподели оптимистичната си прогноза за представянето на Биткойн през втората половина на 2024 г.

18.07.2024 8:00 1мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на Етериум след старта на търговията с ETF

Мат Хоуган, главен инвестиционен директор в Bitwise Asset Management, прогнозира, че цената на Етериум може да се покачи след старта на Етериум ETF.

17.07.2024 22:00 2мин. четене

Биткойн е готов за трети параболичен скок през настоящия цикъл според експерт

Известният крипто стратег Кевин Свенсън подчерта, че Биткойн (BTC) може да навлезе в третата си параболична фаза в рамките на настоящия пазарен цикъл, като направи сравнение с историческото му представяне през 2017 г.

17.07.2024 18:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.