НАЧАЛО Други

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

декември 8, 2022 16:29 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

Брайън Армстронг се позова на продължаващия мечи пазар и срива на FTX като основни причини за това негово настроение.

Според главния изпълнителен директор на компанията тази година Coinbase ще получи с 50% по-малко приходи в условията на крипто зимата.

Говорейки по Bloomberg TV във вторник, Армстронг заяви, че през миналата година фирмата е събрала около $7 милиарда и $4 милиарда положителна EBITDA (печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация). 

Той обаче допълни, че тази година, „при положение че всичко се понижава“, се очаква спад до половината от тези стойности, ако не и по-малко.

През финансовата 2021 г. бизнесът отчита почти $7.84 милиарда приходи, според писмото до акционерите за цялата година. В същото писмо, публикувано през февруари 2022 г., компанията заяви, че плановете ѝ за годината включват „амбициозен ръст на броя на служителите“.

Но само няколко месеца по-късно Армстронг призна, че бизнесът е „прекалил с наемането на персонал“, като съкрати 1,100 работни места. Миналия месец бяха съкратени още 60 служители.

Пазарът вече се е подготвил за не толкова впечатляваща година за Coinbase, като цената на акциите на компанията е спаднала с около 83% от началото на годината.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята


Освен това Coinbase има едни от най-високите такси за търговия в индустрията. Не е изненадващо, че компанията реализира над 85% от приходите си от тези такси за транзакции.

През третото тримесечие на 2021 г. компанията отчете приходи от $1.2 милиарда, което представлява огромните 88% от такси за транзакции. През третото тримесечие на тази година тези приходи са намалели с 50%, което е довело до загуба от $545 милион. Перспективите за четвъртото тримесечие на 2022 г. са също толкова мрачни. Очаква се общите приходи за 2022 г. да бъдат по-малко от половината от тези за 2021 г.

Армстронг заяви също така пред Bloomberg, че в света на криптовалутите има ясна нужда от регулация и че очаква тя да бъде въведена в САЩ през следващата година. Той направи следния коментар за срива на FTX:

Смятам, че падeнието на FTX е малка черна точка за индустрията. Разбира се, това не е представително за цялата индустрия.

В традиционните финанси също се срещат лоши играчи, като Бърни Мейдоф или случилото се в Енрон.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене