НАЧАЛО Други

Колапсът на американската икономика може да е неизбежен

05.05.2024 10:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колапсът на американската икономика може да е неизбежен

На фона на нарастващите опасения относно състоянието на икономиката на Съединените щати, изследователска платформа Game of Trade издаде предупреждение за потенциални тежки последици въз основа на конкретни показатели.

В скорошна публикация на X от 3 май платформата повдигна тревога относно перспективите на икономиката, като подчерта по-специално тревожната траектория на пазарите на държавния дълг на САЩ, за които се предполага, че показват признаци на колапс.

Според анализа на платформата държавните облигации на САЩ са прекъснали 40-годишна възходяща тенденция, като цените са се сринали до нива, невиждани от 2013 г. насам. Този рязък спад, един от най-тежките мечи пазари от 80-те години на миналия век, нанесе значителни загуби на инвеститорите, особено тези, които са силно инвестирани в държавни облигации.

Допълнително към опасенията е забележителното превъзходство на златото, което нарасна с удивителните 170% от март 2020 г., засенчвайки представянето на държавните облигации. Ръстът в цените на златото съвпада с скока на държавните разходи, които са ескалирали от $3.4 трилиона до близо $4 трилиона само за две години, според данни от Game of Trades.

През последните месеци ескалиращите държавни разходи са основна грижа за икономистите, които предполагат, че това може да повлияе на долара.

Освен това Game of Trades подчертава ролята на увеличените държавни разходи, финансирани чрез засилено емитиране на държавни облигации, като важен фактор, допринасящ за потенциални пазарни сътресения.

Платформата подчерта прогнози, показващи, че издаването на държавни облигации може да достигне $1.9 трилиона през 2024 г., надхвърляйки нивата, наблюдавани по време на финансовата криза от 2008 г. Тази тенденция поражда опасения за устойчивостта на държавния дълг.

Освен това изследователите посочиха различни фактори, водещи до срива на държавните облигации, включително спад в процента на участие на работната сила. Данните, споделени от платформата, показват силна връзка между нарастващия държавен дълг на САЩ и намаляващото участие на работната сила през последните две десетилетия, сигнализирайки за икономическо напрежение, тъй като все повече хора се пенсионират и по-малко се включват в работната сила.

Този анализ следва последния доклад за работните места в САЩ, който разкри спад, като работодателите са добавили 175,000 работни места миналия месец срещу очакванията за увеличение от 243,000.

Game of Trades подчертава:

„Един от ключовите фактори, водещи до този дългосрочен срив в държавните облигации, е спадът в процента на участие на работната сила. Той корелира силно с нарастващия държавен дълг на САЩ през последните 20 години.“

Освен това застаряващото население на САЩ и предстоящото пенсиониране на поколението на бейби бумърте усложняват икономическите предизвикателства, което налага увеличаване на държавните разходи. Въпреки това остават съмнения за значими промени в навиците за харчене в близко бъдеще, което засилва опасенията относно растящия държавен дълг.

Като се имат предвид тези развития, инвеститорите насочват вниманието си към активи, които вероятно ще осигурят защита срещу потенциален икономически спад. Game of Trades подчерта неотдавнашния значителен ръст на златото като потенциално сигурно убежище за инвеститорите, отбелязвайки, че докато златото може да срещне съпротива в краткосрочен план, постоянните проблеми с дълга на САЩ предполагат, че пробивът му може да предложи допълнителен потенциал нагоре.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.