НАЧАЛО Други

Кои са най-важните събития в крипто, които трябва да проследим в идните месеци?

януари 2, 2023 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои са най-важните събития в крипто, които трябва да проследим в идните месеци?

Последната седмица на декември беше сравнително спокойна на криптопазарите в сравнение с предходните няколко.

Все пак в началото на новата година нещата може отново да се разгорещят, тъй като се очертават икономически данни и съдебното дело на Сам Банкман-Фрийд.

Данни за инфлацията

Инфлацията в САЩ започна да проявява признаци на затихване към края на 2022 г. Федералният резерв на САЩ започна да увеличава лихвените проценти през март, за да се бори с нарастващите разходи за стоки и услуги.

Данните за ноември показаха, че инфлацията е 7.1%, което е под прогнозите за 7.3%. Данните от индекса на потребителските цени за декември се очаква да бъдат публикувани на 12 януари в 15:30 наше време.

През декември ФЕД забави темпа на повишаване на лихвените си проценти, но този месец няма да има решение на ФЕД. Следващото заседание е насрочено за 1 февруари.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Сега е момента за натрупване, твърди Райън Селкис


Обвиненията срещу Банкман-Фрийд в Ню Йорк

Опозореният основател на FTX Сам Банкман-Фрийд ще бъде изправен пред Окръжния съд на САЩ за Южния район на Ню Йорк на 3 януари.

Срещу него са повдигнати две обвинения в измама (wire fraud) и шест обвинения в конспирация. Срещу него са заведени и граждански дела от федералните регулаторни органи – Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) и Комисията по ценни книжа и борси (SEC). 

Наказателното дело срещу Банкман-Фрийд беше преразпределено на американския съдия Люис Каплан, след като през декември окръжният съдия Рони Ейбрамс се оттегли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене