НАЧАЛО Алткойни

Кои инвеститори търпят повече загуби – тези в Dogecoin или в Shiba Inu?

06.02.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои инвеститори търпят повече загуби – тези в Dogecoin или в Shiba Inu?

Shiba Inu (SHIB) се отличава с по-висок дял на инвеститорите, които в момента са на загуба, в сравнение с конкурента си Dogecoin (DOGE), според информация от IntoTheBlock.

Анализът на данните показва, че от общо 875,000 адреса, притежаващи приблизително 797 трилиона SHIB монети, 68% от тях в момента търпят загуби. Обратно, само 27% от притежателите на SHIB, които представляват малко над 375,000 адреса и притежават около 146 трилиона SHIB монети, в момента са на печалба.

Графика, показваща притежателите на SHIB, които са на загуба

От друга страна, Dogecoin може да се похвали с по-висок процент инвеститори в печалба, като 46% от притежателите на меме монетата в момента изпитват печалби, докато 38% са изправени пред загуби.

Графика, показваща притежателите на DOGE, които са на загуба

Неотдавнашните тенденции предполагат спад в търсенето на SHIB. Докато при DOGE се наблюдава рязък ръст на новото търсене през изминалата седмица, като са създадени над 890,000 нови сметки за търговия, при SHIB се наблюдава обратното.

Анализът на веригата на мрежовата активност на SHIB показва намаляване на дневния брой на новите адреси, създадени за търговия, като през последната седмица те са спаднали с 5%. По подобен начин общият брой на адресите, участващи в транзакции с SHIB през този период, е намалял с почти 20%.

Намаляването на броя на активните адреси, търгуващи с SHIB, се е отразило и на обема на транзакциите, като само през последната седмица се наблюдава 17% спад на дневните транзакции и 21% спад от началото на годината.

Подобни спадове в мрежовата активност обикновено корелират с намаляване на ценовите показатели, за което свидетелства спадът на стойността на SHIB с 10% от началото на годината, според данни от CoinMarketCap.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Крипто инвеститор достигна $2 милиона печалба само за два месеца – ето как

От Arkham Intelligence споделиха, че проницателен инвеститор се е възползвал от неотдавнашния скок на меме монетата Dogwifhat (WIF), постигайки впечатляваща възвръщаемост от 33,000% от инвестицията си в Solana.

04.03.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.