НАЧАЛО Алткойни

Dogecoin: Мрежата на DOGE регистрира близо 900,000 нови адреса

04.02.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Dogecoin: Мрежата на DOGE регистрира близо 900,000 нови адреса

Dogecoin отбеляза забележителен ръст в създаването на нови адреси в мрежата си. Тази експанзия се счита за значителна и крипто анализаторът Али Мартинес предположи, че тя може да окаже положително въздействие върху цените на DOGE.

Според IntoTheBlock през изминалата седмица са генерирани над 890,000 нови адреса на Dogecoin. Този скок е настъпил през седмица, в която само на 29 януари са били създадени забележителните 247,240 нови DOGE адреса.

Забележително е, че увеличението на адресите показва не само нарастване на броя на новите инвеститори, но и повишаване на мрежовата активност, което предполага активно участие от страна на тези потребители. IntoTheBlock посочи, че тези нови потребители са инициирали първоначалните си транзакции, като процентът на приемане е достигнал до 86%.

Интересно е да се отбележи, че Dogecoin по-рано беше определен като една от крипто мрежите, които отбелязват значителен растеж в началото на 2024 г., след проспериращата 2023 г.

През предходната година мрежата стана свидетел на 22% увеличение на портфейлите, притежаващи меме монетата, което позволи на DOGE да се конкурира с известни крипто токени като ADA, XRP и LINK. Въпреки спада на дневните транзакции в мрежата на DOGE през януари, последните данни от BitInfoCharts показват подновяване на възходящия тренд.

Освен тоева DOGE е регистрирал над един милион дневни транзакции от 30 януари до 3 февруари.

IntoTheBlock изтъкна два потенциални фактора, които допринасят за притока на нови потребители и повишената активност в мрежата Dogecoin. На първо място, налице е подновен интерес към Doginals, предизвикан от пускането на Doom във веригата Dogecoin. Тази блокчейн функция увековечава видеоиграта “DOOM” от 1993 г., като позволява на потребителите да записват данни върху Shibes, най-малката единица на DOGE, подобно на Биткойн Ordinals.

Вторият фактор е X Payments, за който се предполага, че ще стимулира растежа на мрежата Dogecoin. Продължават спекулациите, че платформата X може да интегрира плащанията с DOGE в предложената от нея платежна услуга при стартирането ѝ, подхранвани от привързаността на Илон Мъск като собственик на платформата X към меме монетата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

Според последните актуализации Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е решила да забави отговорът на искането на BlackRock за спот Етериум ETF.

05.03.2024 13:00 1 мин. четене

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.