НАЧАЛО Блокчейн

Кога да очакваме следващата голяма актуализация на Етериум

26.05.2024 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кога да очакваме следващата голяма актуализация на Етериум

Основните разработчици на Етериум се подготвят за дългоочакваната актуализация „Pectra“, която е планирана да бъде пусната до края на първото тримесечие на 2025 г.

Тази голяма актуализация ще въведе Object Format (EOF) на Етериум виртуална машина (EVM) , прилагайки около 11 предложения за подобрение на Етериум (EIP). EOF има за цел да подобри EVM кода с помощта на контейнерна система, отбелязвайки важно постижение в развитието на Етериум.

Ключова характеристика на актуализацията Pectra е PeerDAS, решение за вземане на проби от наличност на данни. PeerDAS използва съществуващите peer-to-peer компоненти на Етериум, за да осигури ефективно разпространение и наличност на данни, като повишава устойчивостта на мрежата и решава проблемите с мащабируемостта.

Разработчиците планират да заменят абстракцията на акаунти EIP-3074 с по-усъвършенствано предложение, EIP-7702, представено от Виталик Бутерин. EIP-7702 ще позволи на външно притежаваните акаунти (EOA) да действат като портфейли за смарт договори по време на транзакции, подобрявайки потребителското изживяване и сигурността.

„Този EIP е проектиран да бъде много съвместим напред с абстракцията на крайния акаунт, без да прекалява с фините детайли на ERC-4337 или RIP-7560“, се казва в предложението.

Тези актуализации имат за цел да оптимизират обработката на транзакциите и да подобрят механизмите за консенсус, правейки блокчейна по-здрав и ефективен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Рекордни приходи от такси в мрежата на Arbitrum след старта на LayerZero (ZRO)

Пускането на LayerZero (ZRO) на 20 юни значително увеличи таксите в мрежата на Arbitrum (ARB), което доведе до рекорден дневен приход от $3.43 милиона, отбелязвайки 16,680% увеличение спрямо предходния ден.

21.06.2024 19:30 2 мин. четене

Solana е macOS на блокчейните според доклад на Pantera Capital

Според доклад на Pantera Capital над 60% от увеличения обем на децентрализираните борси (DEX) през май е бил на блокчейна Solana.

21.06.2024 6:00 2 мин. четене

Прогресът на крипто през последните години в очите на основателя на Етериум

Бутерин наскоро направи някои коментари по отношение на еволюцията на криптовалутите от 2018-2019 г. досега.

20.06.2024 21:30 1 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.