НАЧАЛО Алткойни

Кога е най-доброто време да се купуват алткойни?

ноември 21, 2023 9:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кога е най-доброто време да се купуват алткойни?

На фона на изключително волатилният пазар на криптовалутите се появява любопитна тенденция в сферата на алткойните.

Алткойните често показват хаотични движения, белязани от периодични дни или седмици на отдръпване, като същевременно поддържат всеобхватна възходяща траектория. Макар и на пръв поглед парадоксално, тази фаза от пазарния цикъл означава критичен момент, определян от продължителни и стръмни възходи.

За бдителните трейдъри този период на консолидация се превръща в стратегически прозорец за повторно влизане в пазара, преди цените отново да тръгнат нагоре.

Значимостта на този подход става очевидна при разглеждане на историческите данни, особено на моделите, наблюдавани към края на 2015 г. и кулминацията на 2019 г.

Специалистът по криптовалути Майкъл ван де Поуп наскоро обърна внимание на тези модели в публикация от 19 ноември, хвърляйки светлина върху забележителния скок на Етериум от $1 до $14 през 2015 г., който в крайна сметка достигна зашеметяващите $1,400 през 2017 г.

Макар че скептиците биха могли да твърдят, че подобни забележителни възвръщаемости си остават в миналото, има убедителен аргумент, че настоящите проекти, които първоначално донесоха значителна възвръщаемост от 5-10 пъти стойността си в началото на този бичи цикъл, едва сега започват да разгръщат потенциала си.

В началните фази на тези възходящи траектории корекциите, обхващащи няколко дни, често пренасочват цените към зоните на подкрепа на по-високите времеви рамки. Вместо да предизвикват тревога, тези корекции представляват благоприятни точки за вход.

Изхождайки от напомнящата пазарна динамика на DeFi лятото на 2020 г., която може да се появи отново през 2024 г., ставаме свидетели на аналогични корекционни фази сред бичия импулс.

Един по-внимателен поглед върху пътя на Етериум разкрива корекции, вариращи между 30-50%, преди да достигне своя връх – естествен прилив и отлив, присъщ на пазарната динамика, особено когато се наблюдава чрез по-кратки времеви рамки като едночасови, четиричасови или петнадесетминутни графики.

Ефективното преминаване през тези вълнички включва идентифициране и използване на входни данни за подкрепа в по-дълги времеви рамки. Сравняването на историческите модели на Етериум с настоящата динамика на проекти като ChainLink (LINK) подсказва, че последният може да претърпи по-скромни корекции от около 20% или дори по-малко.

В такива случаи корекция от 30% може да послужи за изясняване на преобладаващата тенденция, предоставяйки примамлива възможност за вход.

Това наблюдение съвпада с прозренията на криптоаналитика Али Мартинес, който предполага потенциален спад на LINK до $14, преди възходящата ѝ траектория да се възобнови към $20, подробно описани в неотдавнашен анализ от 20 ноември.

 

Разсъждавайки върху минали случаи, инвеститорите не бива да се обезкуражават от алткойни, които стават свидетели на корекции в рамките на 30-50%. Според гледната точка на Поуп, сега може да е подходящ момент за търсене на входни точки и капитализиране на възникващите перспективи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

декември 2, 2023 14:00 2 мин. четене

3 криптовалути, които да избягвате в близкото бъдеще

На фона на признаците, подсказващи предстоящ скок на цените на алткойните, търговците гледат към потенциални печалби, но това носи и риск. 

декември 2, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.