НАЧАЛО Други

БРИКС: Президентите на Русия и Бразилия ще се срещат на есен

24.02.2024 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
БРИКС: Президентите на Русия и Бразилия ще се срещат на есен

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва ще се срещне с руския си колега Владимир Путин през октомври по време на срещата на върха на БРИКС, която ще се проведе в Русия, както съобщи бразилското правителство в четвъртък вечерта.

Тази среща бележи първото участие на Путин в среща на върха на БРИКС след началото на конфликта на Русия с Украйна през 2022 г. Интересното е, че Путин се въздържа от участие в миналогодишната среща на върха в Южна Африка поради опасения от потенциален арест от Международния наказателен съд за предполагаеми военни престъпления.

По-рано в четвъртък руският министър на външните работи Сергей Лавров участва в разговори с Лула в президентската резиденция в Бразилия.

Според официалното изявление на бразилското правителство Лавров е очертал позицията на Русия по конфликта в Украйна, а Лула е потвърдил ангажимента на Бразилия да си сътрудничи в усилията за постигане на мир.

Само ден по-рано Лула прие в президентския дворец държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен.

И Блинкен, и Лавров бяха в Бразилия, за да участват в срещата на външните министри от Групата на 20-те, която се проведе в Рио де Жанейро.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на Китай надмина очакванията за първото тримесечие на 2024 година

Според публикуваните във вторник правителствени данни китайската икономика е надхвърлила очакванията през първото тримесечие на годината, повлияна от политиките за стимулиране и увеличеното търсене.

19.04.2024 16:00 2 мин. четене

Какво мисли съоснователят на PayPal за въздействието на изкуствения интелект

Питър Тийл, известен като съосновател на PayPal и видна фигура в технологичната индустрия, неотдавна изрази загриженост относно въздействието на изкуствения интелект (AI) върху различни умения.

19.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.