НАЧАЛО Биткойн

Кога Биткойн ще излезе от този невероятно дълъг мечи пазар?

август 30, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кога Биткойн ще излезе от този невероятно дълъг мечи пазар?

След като достигна рекорден връх от над $67,000 в края на ноември 2021 г., стойността на Биткойн (BTC) се понижи значително поради мечите пазарни условия. 

Този спад бележи най-продължителният мечи пазар в историята на Биткойн, като обхваща период от над 490 дни.

Въпреки че имаше множество фактори, които допринесоха за този продължителен спад, важно е да се признае, че мечият пазар може да не приключи в близко бъдеще. Потенциално може да е необходим катализатор, за да може BTC да излезе от тази меча фаза и да претърпи значителен растеж.

Биткойн функционира на цикли, характеризиращи се с фази на експанзия, значителна корекция, натрупване и подновена експанзия. Продължителността на всеки цикъл обаче е различна. Майкъл ван де Поуп, основател и главен изпълнителен директор на MN Trading, наскоро подчерта този аспект в Twitter.

Някои аспекти на настоящия мечи пазар напомнят на ситуацията, наблюдавана през 2015 г. Продължителните периоди на търговия в диапазон обикновено са склонни да намаляват интереса към активите, както се вижда от разглеждането на данните за Биткойн.

През този период на мечи пазар честотата на големите транзакции от страна на големите притежатели (китове) намаля, както и общият обем на транзакциите с BTC.

Въпреки трайно ниските цени приемането на Биткойн продължи да нараства. Например BlackRock наскоро се издигна до позицията на втория по големина акционер в четирите водещи компании за добив на Биткойн.

Въпреки че траекторията на цената на BTC е низходяща, наличността му на борсите за криптовалути намаля, докато присъствието му извън тези борси нарасна. Освен това общият брой на притежателите на BTC демонстрира постоянен ръст, което е показателно за засилено натрупване.

Тази тенденция недвусмислено подчертава нарастващото приемане на BTC, обхващащо не само институционалните инвеститори, но и участниците на дребно.

Независимо от това, ако не се вземат под внимание пределните колебания на цените, инвеститорите може да се окажат в ситуация да чакат продължителен период, преди BTC да достигне нови върхови нива. Потенциално предстоящото халвинг събитие на Биткойн през 2024 г. може да послужи като решаващо събитие.

В исторически план, след предишното такова събитие през май 2020 г., на Биткойн бяха необходими няколко месеца, преди да започне възходящото си покачване. Следователно, изхождайки от историческите модели, е правдоподобно, че следващото значително възходящо движение на BTC може да не е скорошно.

В краткосрочен план обаче цената на BTC би могла да претърпи подем, като се имат предвид бичите индикации от някои пазарни показатели. По-специално, както индексът на относителната сила (RSI), така и индексът на паричните потоци (MFI) на Биткойн се намират в свръхпродадени територии, което вероятно засилва натиска за покупки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.