НАЧАЛО Блокчейн

Ключовата роля на протоколите от втори слой при крипто плащанията

януари 5, 2023 12:33 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ключовата роля на протоколите от втори слой при крипто плащанията

Популярен криптоанализатор твърди, че проектите от втори слой, изградени върху Етериум (ETH), вероятно ще доминират в сферата на крипторазплащанията през 2023 г.

В нова стратегическа сесия в YouTube водещ на Coin Bureau „Гай“ (Guy) каза на своите 2.19 милиона абонати, че използването на криптовалути за плащания ще стане по-популярно през тази година.

Неговата прогноза за 2023 г. е, че крипто плащанията ще станат по-широко приети. Това отново ще се дължи на комбинацията от по-добри frond-end [разработки], регулаторна яснота, увеличаваща се ликвидност, и най-важното – увеличаване на мащабируемостта, което най-накрая ще направи крипто плащанията осъществими.

Гай каза, че протоколите от втори слой ще играят решаваща роля за все по-широкото възприемане на крипто. Протоколите от втори слой са проекти, предназначени да увеличат броя на транзакциите в секунда (TPS), които платформата за смарт договори може да обработва.

Тази прогноза идва от поредица заглавия, които видях през лятото за основателя на Етериум Виталик Бутерин, който каза как проектите от втори слой на Етериум ще захранват криптоплащанията. Това има смисъл, като се има предвид, че Етериум е най-сигурният базов слой, който трябва да има за платежна система, освен Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Добивът на Биткойн отново става обект на дезинформиращи кампании


Той твърди, че нарастваща доминантност на втория слой при крипто плащанията е по-вероятна с предстоящия ъпгрейд на платформата за смарт договори Етериум. Планираното предложение за подобрение на Етериум 4844 (EIP 4844) има за цел да подобри мащабируемостта на блокчейна с помощта на „shard blob“ транзакции.

Освен това разработчиците ще приложат предложението за подобрение на Етериум, или EIP-4844, някъде през следващото лято. За тези, които не са запознати, EIP 4844 ще увеличи мащабируемостта на втория слой в Етериум с между 10x и 100x. Като се има предвид, че повечето проекти от втори слой вече обработват хиляди TPS, подобно увеличение ще ги постави наравно с Visa.

Към момента на писане на статията Етериум се търгува цена от малко над $1,250.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене