НАЧАЛО Биткойн

Добивът на Биткойн отново става обект на дезинформиращи кампании

януари 4, 2023 9:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Добивът на Биткойн отново става обект на дезинформиращи кампании

Въпреки ефективната еволюция на Биткойн (BTC) майнинг сектора, правителствата по света предприемат мерки за пестене на енергия.

През четвъртото тримесечие на 2022 г. Ню Йорк официално стана първият щат в САЩ, който издаде мораториум върху криптодобива, захранван с изкопаеми горива.

По-късно канадска провинция Манитоба обяви 18-месечен мораториум върху новостартиращите криптодобивни предприятия с оглед на възможността новите проекти да претоварят местната мрежа.

Добива на Биткойн през 2022 г.

Наскоро в Twitter Digiconomist посочи, че през миналата година индустрията е консумирала общо 161 TWh електроенергия. Интересното в случая е, че потреблението на електроенергия е било по-високо в сравнение със страни като Швеция за цялата година.

Освен това мрежата е консумирала средно 1,738 kWh електрическа енергия за всяка транзакция, обработена в блокчейна. Digiconomist подчерта, че същото количество електроенергия би могло да захранва средностатистическо домакинство в САЩ в продължение на два месеца.

 

Но подобни сравнения са до голяма степен безсмислени. Както посочи друг потребител в отговор на коментара:

Мрежата на Биткойн [се цели да замести] банковите попечителски услуги, мрежата на SWIFT, платежните компании като cash app, инфраструктурата за парични преводи и др. Вашето изчисление на енергията за комунални услуги, фокусирано върху транзакциите на киловат, е погрешно и безполезно.

Други потребители изразиха подобни настроения. Много от тях посочиха, че при сравнение с всички държави по света Биткойн има най-висока пропорция възобновяема енергия от всички. Друг коментиращ посочи следното:

През 2022 г. устойчивият електроенергиен микс на индустрията се увеличи до 59.4%, а ефективността нарасна с 23%.

Биткойн е обработил стойност от $15 трилиона, като е използвал само 0.16% от световната енергия.

В допълнение, при преглед на сайта на Digiconomist си проличава явна цел – да се дискредитира Биткойн. Всички материали там имат за цел да промотират Етериум поради предпоалгаемата му енергийна устойчивост, породена от прехода му към доказателство за залог, или да критикуват устойчивостта на Биткойн, използвайки непълна и често неточна информация.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн дава силен бичи сигнал


Състоянието на BTC добивните компании

Миньорите на Биткойн продължават да са в тежко състояние. По това време миналата година рентабилността на добива на BTC беше доста висока. Както е илюстрирано по-долу, числото продължаваше да спада и занапред.

По време на писане на статията рентабилността на добива на Биткойн възлиза на $0.0588 на ден за 1 THash/s., колебаейки се около най-ниските си стойности.

Движението на цената на BTC в тесен диапазон намали рентабилността и затрудни миньорите да покриват неизбежните си оперативни разходи. В резултат на това от Core Scientific подадоха молба за обявяване в несъстоятелност. От друга страна публичните компании занимаващи се с добив на Биткойн имат колективни дългове за над $4 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене

Цената на Биткойн в Нигерия достигна $38,700

Цената на Биткойн в Нигерия се покачи до доста над нивата на световния пазар на фона на продължаващите усилия на централната банка да тласне гражданите си към дигитални пари.

януари 30, 2023 12:06 2 мин. четене