НАЧАЛО Биткойн

Клиентите на Goldman Sachs гледат към Биткойн преди халвинга

26.03.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Клиентите на Goldman Sachs гледат към Биткойн преди халвинга

Очакването за предстоящият халвинг на Биткойн предизвика значителна промяна в нагласите на инвеститорите, като дори институционални инвеститори като Goldman Sachs отбелязаха рязко нарастване на интереса на клиентите на хедж фондовете към крипто пазара.

Макс Минтън, ръководител на отдела за дигитални активи на Goldman Sachs в Азиатско-тихоокеанския регион, отбеляза, че одобрението на борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн е събудило интереса на клиентите, като много от тях активно инвестират или проучват крипто пазарите. Този засилен интерес обхваща широк кръг клиенти, включително конвенционални хедж фондове, мениджъри на активи, банкови клиенти и фирми, фокусирани върху дигитални активи.

Клиентите се ангажират с деривати върху криптовалути за целите на спекулативната търговия, повишаване на доходността и хеджиране, като продуктите, свързани с Биткойн, привличат най-голямо внимание. Интересът към продукти, свързани с Етериум, може да се увеличи и в очакване на потенциално одобрение на ETF-и в САЩ.

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн, планирано за края на април, допълнително засили интереса на инвеститорите. Това събитие ще намали наполовина възнаграждението за добив на Биткойн, което в исторически план води до значително увеличение на стойността на актива. Stock-to-flow моделът (S2F), който обикновено се прилага за стоки като златото, предполага, че стойността на Биткойн може да нарасне значително след халвинга.

Историческите данни показват значително нарастване на пазарната капитализация и цената след предишни случаи на халвинг, което засилва очакванията за потенциално нарастване на стойността. Педро Паландрани, изследовател в Global X, прогнозира, че стойността на Биткойн може да надхвърли $130,000 до 2028 г. въз основа на модела S2F модела.

Активното участие на Goldman Sachs на пазара на криптовалути, вариращо от търговия до блокчейн иновации, подчертава по-широкото институционално приемане на дигиталнитеактиви. С наближаването на халвинга активната позиция на институции като Goldman Sachs, съчетана с нарастващия интерес на клиентите, бележи важен момент за пазара на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.