НАЧАЛО Финтех

Китай пуснаха пилотна версия на своя портфейл за дигитален юан

ЯНУ. 4, 2022 20:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай пуснаха пилотна версия на своя портфейл за дигитален юан

Тъй като китайската централна банка засилва усилията си за създаване на дигитална валута, страната пусна пилотно издание на своя портфейл за дигитален юан в магазините за приложения за мобилни телефони.

Изследователският институт за дигитални валути към Народната банка на Китай (PBOC) разработи приложението "e-CNY (пилотна версия)", което беше достъпно за изтегляне в китайските магазини за приложения за Android и Apple във вторник в Шанхай.


Според туит от BlockBeats, местен източник на новини, отделните потребители в Китай вече могат да изтеглят по-ранна версия на приложението, за да тестват отварянето и управлението на личен портфейл, както и транзакции в дигитален юан.


Въпреки това, според доклад на Reuters, приложението твърди, че е във фаза на експериментално проучване и разработка и е достъпно само за избрани лица чрез оторизирани доставчици на услуги на e-CNY.


В края на есента на 2021 г., управителят на PBOC, И ганг, заяви, че страната ще продължи да развива своята дигитална валута на централната банка (CBDC) и да подобрява дизайна и използването, включително подобряване на оперативната съвместимост с настоящите платежни системи. PBOC обяви на среща в края на годината, че ще продължи да настоява за по-нататъшното развитие на дигиталния юан.


ПРОЧЕТИ ОЩЕЕто с колко крипто компании работи платежния гигант Visa


Китай пое значителна преднина в разработването на CBDC за обществено ползване, изпреварвайки повечето страни, които все още са в етап на проучване на CBDC. Народната банка на Китай заяви, че дигиталната валута може да се използва по време на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г. Въпреки това, сенаторите от Съединените щати изразиха загриженост относно това твърдение, заявявайки, че американските спортисти не трябва да използват валутата на събитие, организирано в Китай.


Федералният резерв, от друга страна, все още обмисля дали да въведе CBDC за Съединените щати или не. Както бе съобщено през септември, централната банка на Съединените щати заяви, че проучва ползите от създаването на дигитален долар и в крайна сметка ще представи документ по темата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Големите инвеститори разпределят все повече средства за криптовалути

Грийн казва, че следователно институционалните инвеститори разпределят повече от ресурсите си за Биткойн и други крипто активи.Ето защо все повече институционални инвеститори, големи имена, гиганти от...
ЯНУ. 28, 2022 21:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Корея завършва първата си фаза на тестовете на CBDC

Южнокорейската централна банка заяви, че първата фаза от нейното тестване на CBDC е завършена през декември, докато втората фаза е в ход, съобщиха YNA. Първата фаза на пробите включваше някои от основ...
ЯНУ. 25, 2022 16:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света