НАЧАЛО Финтех

Китай пуснаха пилотна версия на своя портфейл за дигитален юан

04.01.2022 20:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай пуснаха пилотна версия на своя портфейл за дигитален юан

Тъй като китайската централна банка засилва усилията си за създаване на дигитална валута, страната пусна пилотно издание на своя портфейл за дигитален юан в магазините за приложения за мобилни телефони.

Изследователският институт за дигитални валути към Народната банка на Китай (PBOC) разработи приложението “e-CNY (пилотна версия)“, което беше достъпно за изтегляне в китайските магазини за приложения за Android и Apple във вторник в Шанхай.

Според туит от BlockBeats, местен източник на новини, отделните потребители в Китай вече могат да изтеглят по-ранна версия на приложението, за да тестват отварянето и управлението на личен портфейл, както и транзакции в дигитален юан.

Въпреки това, според доклад на Reuters, приложението твърди, че е във фаза на експериментално проучване и разработка и е достъпно само за избрани лица чрез оторизирани доставчици на услуги на e-CNY.

В края на есента на 2021 г., управителят на PBOC, И ганг, заяви, че страната ще продължи да развива своята дигитална валута на централната банка (CBDC) и да подобрява дизайна и използването, включително подобряване на оперативната съвместимост с настоящите платежни системи. PBOC обяви на среща в края на годината, че ще продължи да настоява за по-нататъшното развитие на дигиталния юан.

ПРОЧЕТИ ОЩЕЕто с колко крипто компании работи платежния гигант Visa

Китай пое значителна преднина в разработването на CBDC за обществено ползване, изпреварвайки повечето страни, които все още са в етап на проучване на CBDC. Народната банка на Китай заяви, че дигиталната валута може да се използва по време на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г. Въпреки това, сенаторите от Съединените щати изразиха загриженост относно това твърдение, заявявайки, че американските спортисти не трябва да използват валутата на събитие, организирано в Китай.

Федералният резерв, от друга страна, все още обмисля дали да въведе CBDC за Съединените щати или не. Както бе съобщено през септември, централната банка на Съединените щати заяви, че проучва ползите от създаването на дигитален долар и в крайна сметка ще представи документ по темата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

MasterCard и 1inch си партнират за нова крипто дебитна карта

1inch Network, компания за децентрализирани финанси (DeFi), в сътрудничество с Mastercard и Baanx, представи нова дебитна карта, оборудвана с функционалност за конвертиране на крипто във фиатна валута.

09.04.2024 16:00 1 мин. четене

Цените на тези три AI криптовалути скочиха след слухове за сливането им

Fetch.ai е в процес на обсъждане на потенциалното сливане на токените с SingularityNET и Ocean Protocol в токен ASI, чиято напълно разгърната стойност се очаква да бъде около $7.5 милиарда.

27.03.2024 22:00 1 мин. четене

Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

Misyon Bank, пионерска необанка в Турция, разширява услугите си в областта на попечителството на дигитални активи и токенизацията чрез партньорство с швейцарския доставчик на попечителство на криптовалути Taurus.

26.03.2024 20:30 1 мин. четене

Robinhood пуска крипто портфейл за Android

Брокерската къща Robinhood разшири достъпа до крипто портфейла си за потребителите на Android. Според съобщението от 20 март приложението Robinhood Wallet вече е достъпно в Google Play.

21.03.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.