НАЧАЛО Финтех

Китай пуснаха пилотна версия на своя портфейл за дигитален юан

януари 4, 2022 20:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай пуснаха пилотна версия на своя портфейл за дигитален юан

Тъй като китайската централна банка засилва усилията си за създаване на дигитална валута, страната пусна пилотно издание на своя портфейл за дигитален юан в магазините за приложения за мобилни телефони.

Изследователският институт за дигитални валути към Народната банка на Китай (PBOC) разработи приложението „e-CNY (пилотна версия)„, което беше достъпно за изтегляне в китайските магазини за приложения за Android и Apple във вторник в Шанхай.

Според туит от BlockBeats, местен източник на новини, отделните потребители в Китай вече могат да изтеглят по-ранна версия на приложението, за да тестват отварянето и управлението на личен портфейл, както и транзакции в дигитален юан.

Въпреки това, според доклад на Reuters, приложението твърди, че е във фаза на експериментално проучване и разработка и е достъпно само за избрани лица чрез оторизирани доставчици на услуги на e-CNY.

В края на есента на 2021 г., управителят на PBOC, И ганг, заяви, че страната ще продължи да развива своята дигитална валута на централната банка (CBDC) и да подобрява дизайна и използването, включително подобряване на оперативната съвместимост с настоящите платежни системи. PBOC обяви на среща в края на годината, че ще продължи да настоява за по-нататъшното развитие на дигиталния юан.

ПРОЧЕТИ ОЩЕЕто с колко крипто компании работи платежния гигант Visa

Китай пое значителна преднина в разработването на CBDC за обществено ползване, изпреварвайки повечето страни, които все още са в етап на проучване на CBDC. Народната банка на Китай заяви, че дигиталната валута може да се използва по време на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г. Въпреки това, сенаторите от Съединените щати изразиха загриженост относно това твърдение, заявявайки, че американските спортисти не трябва да използват валутата на събитие, организирано в Китай.

Федералният резерв, от друга страна, все още обмисля дали да въведе CBDC за Съединените щати или не. Както бе съобщено през септември, централната банка на Съединените щати заяви, че проучва ползите от създаването на дигитален долар и в крайна сметка ще представи документ по темата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене