НАЧАЛО Финтех

Ето с колко крипто компании работи платежния гигант Visa

ДЕК. 24, 2021 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето с колко крипто компании работи платежния гигант Visa

Съобщава се, че гигантът за кредитни карти Visa си партнира с нарастващ брой крипто платформи, тъй като потребителите приемат плащания с помощта на дигитални активи.

Ръководителят на крипто отдела на Visa Кей Шефилд каза пред NDTV в интервю, че най-големият процесор на плащания в света е удвоил броя на своите крипто партньори през последните 18 месеца.


Във Visa мащабът и обхватът на нашата работа в областта на крипто нараснаха драстично. Броят на хората във Visa, работещи с различни функции в [компанията], работещи върху криптовалута в някакъв капацитет, сега скочиха до стотици – от само шепа служители…

През последните няколко години също така видяхме, че възгледите на нашите клиенти за крипто еволюират, от скептицизъм към информираност, до разбиране, че крипто вероятно ще повлияе на съществуващия им бизнес по някакъв начин.


Към днешна дата Visa обедини усилията си с над 60 крипто платформи, включително индустриалните гиганти FTX, BlockFi, Crypto.com, Coinbase и Binance, позволявайки на потребителите да конвертират и използват дигитални активи, за да плащат за стоки и услуги с лекота.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Швейцарската крипто банка SEBA ще използва продукт на Aave


Крипто картите улесняват потребителите да конвертират и харчат дигитални валути, без да се изисква от кафенета, химическото чистене или хранителни магазини да приемат директно крипто на касата.

Всички преобразувания от крипто във фиат се случват мигновено. Това е толкова лесно, колкото стандартната транзакция с Visa.

Потребителите, които искат да използват криптовалута, имат възможност да конвертират и харчат своята дигитална валута, докато извършват ежедневните си дейности.


Според Шефилд Visa вече е обработила крипто транзакции на стойност $3.5 милиарда, въпреки това колко нова е зараждащата се програма за крипто карти.


Tова е малка част от общите разходи за карти Visa, но като вземете предвид, че тези програми не са съществували по значим начин преди година, това е индикация, че те започват да набират популярност.

В крайна сметка искаме да служим като мост, свързващ крипто екосистемата с нашата глобална мрежа от 80 милиона търговски обекти и повече от 15,000 финансови институции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Големите инвеститори разпределят все повече средства за криптовалути

Грийн казва, че следователно институционалните инвеститори разпределят повече от ресурсите си за Биткойн и други крипто активи.Ето защо все повече институционални инвеститори, големи имена, гиганти от...
ЯНУ. 28, 2022 21:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Корея завършва първата си фаза на тестовете на CBDC

Южнокорейската централна банка заяви, че първата фаза от нейното тестване на CBDC е завършена през декември, докато втората фаза е в ход, съобщиха YNA. Първата фаза на пробите включваше някои от основ...
ЯНУ. 25, 2022 16:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света