НАЧАЛО Блокчейн

Китайското правителство насърчава развитието на блокчейн в страната

май 15, 2023 15:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайското правителство насърчава развитието на блокчейн в страната

Китай има за цел да обучи половин милион експерти по блокчейн като част от усилията си да насърчи растежа на блокчейн и Web3 индустриите в страната. 

Инициативата идва след стартирането на национален блокчейн изследователски център в Пекин, който е подкрепен от Министерството на науката и технологиите.

Очаква се центърът да си сътрудничи с университети, технологични компании и други изследователски институции за развитието на блокчейн сектора в страната.

Въпреки че блокчейн често се свързва с криптовалутите, китайското правителство зае твърда позиция по отношение на дигиталните активи и през 2021 г. забрани търговията с криптоактиви. 

Според информацията изследователският център се стреми да отдели технологията от случаите на използването ѝ в областта на крипто.

Центърът също така планира да създаде национална блокчейн мрежа, която да свърже съществуващите блокчейни в Китай и да насърчи развитието междуверижнната съвместимост. 

Някои от известните китайски блокчейни включват ChainMaker, която се използва от Държавната мрежа за записване на данни за жизнения цикъл на въглерода във веригата и медицинската верига Xiaotong, която позволява на медицинските институции, държавните органи и застрахователите да обменят информация по сигурен начин. 

Междувременно някои крипто компании като Huobi се преместиха в Хонконг, за да заобиколят забраната за крипто и да се възползват от благоприятните за крипто политики на града.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Фондация TON предложи изгарянето на 50% от възнаграждението на валидаторите

Фондацията TON предложи да се въведе механизъм за изгаряне, който да унищожава 50% от всички такси за транзакции в мрежата TON.

юни 2, 2023 16:46 2 мин. четене

Deutsche Telekom си партнира с Polygon, разширявайки влиянието на блокчейн

Компанията майка на един от най-големите доставчици на клетъчни услуги в Съединените щати обяви участието си като валидатор в Polygon (MATIC), мрежа за мащабиране от втори слой.

юни 2, 2023 12:00 2 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.