НАЧАЛО Крипто Крими

Китайските власти арестуваха измамник, опитал се да манипулира airdrop събитието на StarkNet

02.05.2024 5:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайските власти арестуваха измамник, опитал се да манипулира airdrop събитието на StarkNet

В провинция Гуангдонг китайските власти наскоро задържаха лице, заподозряно в използване на процеса за проверка на самоличността, за да получи награди от airdrop-a на StarkNet (STRK).

Обвиняемият, идентифициран като Лан Моу, твърди, че е използвал фалшиви самоличности, за да се запише в програмата за ранни членове на общността (ECMP) на StarkNet над четиридесет пъти, което е довело до незаконното придобиване на повече от 40,000 STRK токена, според местни доклади.

След придобиването токените бяха прехвърлени в портфейл на OKX и конвертирани в Tether (USDT), възлизайки на сума над $91,000. Арестът беше извършен на 25 април, като властите иззеха компютър и два мобилни телефона, за които се смята, че са свързани със схемата.

StarkNet, водещо решение за мащабиране от втори слой на Етериум, стартира масивен airdrop на 700 милиона STRK токена на 20 февруари, насочено към стейкърите на Етериум, разработчиците и участниците в Web3.

Въпреки това, процесът на разпространение се сблъска с предизвикателства, включително хора, които експлоатират множество акаунти, за да претендират за непропорционални токен награди.

Този проблем беше подчертан от Banteg, разработчик от Yearn.Finance, който изрази опасения относно подозрителни асоциации между отговарящи на условията адреси и профили в Github.

Подобни инциденти на злоупотреба с airdrop събития са възникнали в сферата на криптовалутите, като например по време на airdrop-a на Arbitrum (ARB) през март, където токени на стойност $3.3 милиона бяха консолидирани от 1,496 портфейла в само два. Тези инциденти подчертават продължаващите уязвимости в дигиталните токени, особено по отношение на проверката на самоличността и предотвратяването на измамни дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Осъдиха бившият изпълнителен директор на FTX на 7 години и половина затвор

Във вторник бившият изпълнителен директор на FTX Райън Саламе беше осъден на седем години и половина затвор за ролята си в провала на борсата за криптовалути.

29.05.2024 8:00 2 мин. четене

Поредната криптовалута се срина след хакерска атака

Мемe криптовалутата, вдъхновена от Dogecoin (DOGE), наскоро претърпя сериозен хак, който доведе до тотален срив на цената.

29.05.2024 7:00 1 мин. четене

Криптовалути и наркотици: Арестуваха собственик на пазар в тъмната мрежа на стойност $100 милиона

Американските власти обявиха залавянето на предполагаемия организатор на известен пазар в тъмната мрежа, който е позволявал анонимно купуване и продаване на наркотични вещества.

28.05.2024 14:30 2 мин. четене

Меме криптовалута се срина с почти 100% след хакерска атака

Атака с “флаш заем”, насочена към меме криптовалутата Normie, доведе до драстичен спад на пазарната стойност от $40 милиона до по-малко от $200,000.

27.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.