НАЧАЛО Крипто Крими

Китайски студент е осъден на над 4 години затвор за предполагаема крипто измама

07.06.2024 11:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайски студент е осъден на над 4 години затвор за предполагаема крипто измама

24-годишен студент в Китай, страна, известна със строгите си забрани за Биткойн и криптовалутите, се сблъска със съдебни проблеми, след като създаде токен в BNBChain.

Студентът, Янг Сичао, пусна алткойн на име BFF, който по-късно стана център на дело за измама. Местният информационна агенция ThePaper съобщи, че Сичао е добавил ликвидност към BFF, но след това я е изтеглил, причинявайки рязък спад на цената на токена.

В резултат на това китайски съд осъди Сичао на 4 години и 6 месеца затвор за това, че е накарал инвеститор да загуби $50,000 чрез изтегляне на ликвидността. Освен това съдът го глоби с 30,000 юана.

Въпреки решението на съда, китайският студент и неговият правен екип твърдят, че не е имало намерение за измама. Те смятат, че инвеститорите в BFF са опитни крипто търговци, които разбират рисковете, свързани с подобни инвестиции.

Те също така споменаха, че инвеститорът все още държи BFF токени, чиято стойност е поскъпнала след инцидента поради повишената ликвидност. Поради това те твърдят, че не е нанесена действителна вреда на инвеститора и не е извършена измама.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Хакери започнаха да местят откраднати през декември над $100 милиона от крипто протокол

Прехвърлянето на неактивни средства, откраднати от Orbit Chain през декември миналата година привлече вниманието на общността.

10.06.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.