НАЧАЛО Други

Кевин О’Лиъри се опитва да oневини FTX

декември 15, 2022 18:39 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кевин О’Лиъри се опитва да oневини FTX

Кевин О'Лиъри, бизнесмен, звезда от телевизионното шоу "Shark Tank" и защитник на вече фалиралата криптоборса FTX сподели възможните причини, които са довели до прекратяване на дейността на платформата за търговия.

По-рано звездата от Shark Tank разкри участието си в FTX, като заяви, че също е загубил пари в кризата. Преди това обаче той получи $15 милиона, за да се застъпи за вече фалиралата криптоборса.

По време на показанията си пред Банковата комисия на Сената, О’Лиъри заяви, че FTX е била извадена от бизнеса от своя конкурент Binance – нещо, което той определя като умишлен ход. Също така той смята, че двете платформи са били въвлечени във „война“ преди кризата да избухне, намеквайки че Binance е нерегулиран глобален монопол.

Телевизионната личност твърди, че един от начините, по който Джао е саботирал FTX е като спомена, че Binance е възнамерява да закупи FTX, но се е отказа, след като са се появиха обвинения срещу основателя ѝ Сам Банкман-Фрийд.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн продължава да напуска борсите – защо това може да е добра индикация?


Той също така отбеляза, че FTX беше засегната от ликвидна криза след като Джао обяви чрез Twitter, че Binance планира да продаде всичките си FTT притежания. 

В писмените си показания О’Лиъри добави, че сривът на FTX е нещо, което не се случва за пъри път в крипто историята, като същевременно подчерта, че инцидентът не трябва да подтиква общността да забрави потенциала на криптовалутите.

Бизнесменът отбеляза още, че има нужда от регулации, за да се избегне повторение на случилото се с FTX за останалата част от пазара. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

февруари 7, 2023 14:15 2 мин. четене

Genesis предлага кредиторите ѝ да получат поне 80% от средствата си

Новият план за преструктуриране на Genesis, предложен от компанията, Digital Currency Group (DCG) и кредиторите, предвижда кредиторите да получат обратно поне 80% от средствата си.

февруари 7, 2023 13:24 2 мин. четене

Потенциални купувачи проявяват интерес към Hodlnaut

Популярната компания за кредитиране на криптовалути Hodlnaut преговаря за продажбата на своя бизнес и други активи с няколко потенциални инвеститори.

февруари 7, 2023 9:03 2 мин. четене

Andreessen Horowitz (a16z) против предложението за внедряване на Uniswap v3 в BNB Chain

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) гласува против окончателното предложение за внедряване на последната итерация на Uniswap, Uniswap v3, в Binance Smart Chain (BNB) с помощта на моста Wormhole.

февруари 6, 2023 23:00 2 мин. четене