НАЧАЛО Биткойн

Биткойн продължава да напуска борсите – защо това може да е добра индикация?

15.12.2022 11:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн продължава да напуска борсите – защо това може да е добра индикация?

Инвеститорите продължават да преместват своите криптовалути от борсите, но не непременно за да ги продадат. 

Количеството BTC, държано извън броси, сега е на най-високото си ниво в историята, което предполага дългосрочно доверие в актива.

Големият отлив на криптовалути от Binance се забави, но Биткойн все още напуска централизираните борси. На 13 декември над $5 милиарда напуснаха Binance, тъй като инвеститорите започнаха да се паникьосват относно способността ѝ да изплати средствата на потребителите.

Най-голямата по обем криптоборса в света издържа на натиска. Монетите обаче продължават да напускат Binance и други борси. Около $1.4 милиарда в Биткойн са напуснали борсите в рамките на вчерашния ден, според данни от фирмата за блокчейн анализи Glassnode.

Въпреки това нетният отлив на BTC от борсите се е забавил до едва $641 милиона.

Отливът на Биткойн от борсите обикновено се възприема като бичи фактор. Обикновено това се случва, когато инвеститорите се готвят да държат актива по-дългосрочно. Когато се готвят да го продадат, се наблюдават големи притоци към тези платформи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този фактор може да доведе до разпродажба на Биткойн


Според Glassnode точно това изглежда се случва в момента. В своя седмичен доклад фирмата отбеляза, че предлагането на дългосрочните държатели е достигнало исторически максимум от 13.9 милиона BTC. Що се отнася до реализираните загуби през тази година, аналитичната компания добави:

Въпреки тези зрелищно големи загуби, възрастта на предлагането на монети и склонността към задържане на средства продължават да нарастват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Изключително оптимистична прогноза за цената на Биткойн от Bernstein

Bernstein прогнозира, че Биткойн (BTC) ще достигне $1 милион до 2033 г., като върхът на настоящия му цикъл ще бъде $200,000.

14.06.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.