НАЧАЛО Биткойн

Биткойн продължава да напуска борсите – защо това може да е добра индикация?

декември 15, 2022 11:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн продължава да напуска борсите – защо това може да е добра индикация?

Инвеститорите продължават да преместват своите криптовалути от борсите, но не непременно за да ги продадат. 

Количеството BTC, държано извън броси, сега е на най-високото си ниво в историята, което предполага дългосрочно доверие в актива.

Големият отлив на криптовалути от Binance се забави, но Биткойн все още напуска централизираните борси. На 13 декември над $5 милиарда напуснаха Binance, тъй като инвеститорите започнаха да се паникьосват относно способността ѝ да изплати средствата на потребителите.

Най-голямата по обем криптоборса в света издържа на натиска. Монетите обаче продължават да напускат Binance и други борси. Около $1.4 милиарда в Биткойн са напуснали борсите в рамките на вчерашния ден, според данни от фирмата за блокчейн анализи Glassnode.

Въпреки това нетният отлив на BTC от борсите се е забавил до едва $641 милиона.

Отливът на Биткойн от борсите обикновено се възприема като бичи фактор. Обикновено това се случва, когато инвеститорите се готвят да държат актива по-дългосрочно. Когато се готвят да го продадат, се наблюдават големи притоци към тези платформи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този фактор може да доведе до разпродажба на Биткойн


Според Glassnode точно това изглежда се случва в момента. В своя седмичен доклад фирмата отбеляза, че предлагането на дългосрочните държатели е достигнало исторически максимум от 13.9 милиона BTC. Що се отнася до реализираните загуби през тази година, аналитичната компания добави:

Въпреки тези зрелищно големи загуби, възрастта на предлагането на монети и склонността към задържане на средства продължават да нарастват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене

Биткойн: Ето какъв е най-лошия случай – Б. Коуен

Анализаторът Бенджамин Коуен определи целева цена за Биткойн (BTC) в случай на значителен срив на най-голямата криптовалута.

февруари 8, 2023 8:00 2 мин. четене

Биткойн: Тредйър очаква финален подем – ето какво да следите

Търговец, който правилно прогнозира неотдавнашния спад в стойността на Биткойн (BTC), обяви намерението си да навлезе отново на пазара.

февруари 7, 2023 21:00 2 мин. четене