НАЧАЛО Регулации

Канадските регулатори обявиха нови правила, свързани със стабилните монети

февруари 23, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канадските регулатори обявиха нови правила, свързани със стабилните монети

Канадската администрация по ценни книжа (CSA) наскоро публикува нови правила, които крипто компаниите трябва да спазват, за да са в съответствие със закона.

С тези разпоредби CSA се насочва конкретно към крипто компаниите, занимаващи се със стабилни монети.

На платформите за търговия с криптовалути, работещи в Канада, сега е забранено да позволяват на клиентите си да купуват или депозират стабилни монети или други видове криптоактиви с референтна стойност (VRCA), без предварително да са получили писмено съгласие от CSA.

За да получат това съгласие, компаниите трябва да изпълнят редица изисквания за надлежна проверка, включително да гарантират, че стабилната монета е фиатно обезпечена.

В сряда регулаторът заяви, че няма да даде съгласие за VRCA, който не е напълно обезпечен с подходящ резерв, а по-скоро поддържа стойността си чрез алгоритъм.

Стабилните монети са криптовалути, които са проектирани да поддържат относително стабилна стойност, обикновено по отношение на стабилен актив като фиатна валута. CSA обаче предпочита да използва термина VRCA, тъй като някои стабилни монети не са били стабилни в миналото.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто анализатор сподели какво може да изстреля Етериум до $10,000


Някои по-традиционни стабилни монети, обезпечени с фиат като USDT, USDC и BUSD използват резерви, деноминирани във фиат, за да поддържат стабилна цена. Платформите за търговия имат право да разрешават покупко-продажбата на тези токени само ако те са обезпечени с високоликвидни активи като парични средства и парични еквиваленти, държани от квалифициран попечител и подлежат на месечен преглед от независими одитори.

Освен това разпределянето на тези токени трябва да е в съответствие с канадското законодателство за ценните книжа, тъй като криптоактивите, обезпечени с фиат, обикновено се считат за ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене