НАЧАЛО Други

Канадска крипто компания се насочва към изброяване на Nasdaq

октомври 8, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Канадска крипто компания се насочва към изброяване на Nasdaq

Канадският доставчик на крипто услуги WonderFi Technologies Inc. (TSX: WNDR) обяви регистрацията си в Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) в Съединените щати, с цел компанията да бъде регистрирана на NASDAQ.

Забележително е, че този ход бележи началото на международната експанзия на базираната в Торонто компания за многобройни крипто услуги. Според Дийн Скурка, президент и главен изпълнителен директор на WonderFi:

Регистрацията в SEC е важна първа стъпка за WonderFi, тъй като се стремим да разширим присъствието на компанията в Съединените щати.

Интересно е, че WonderFi притежава четири дружества, предоставящи услуги в областта на криптовалутите, и е основен акционер в Tetra, водещ канадски попечител на дигитални активи. Това води до колективна потребителска база от над 1.6 милиона регистрирани канадци и комбинирани активи под попечителство, надхвърлящи $730 милиона.

От четирите изцяло притежавани от WonderFi дружества три са сред най-значимите регистрирани платформи за търговия с криптовалути в Канада: Bitbuy, Coinsquare и Coinsmart. Освен трите централизирани борси, WonderFi притежава и SmartPay, глобална платформа за обработка на крипто плащания.

Регистрацията в списъка обаче не гарантира, че компанията ще бъде одобрена. Широко известно е, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на Съединените щати действа пряко срещу борсите за криптовалути и доставчиците на услуги в САЩ, което означава съответни предизвикателства за тази настояща стратегия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.