НАЧАЛО Блокчейн

Инвеститорите бягат от BNB Chain – защо?

октомври 8, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите бягат от BNB Chain – защо?

През 2023 г. блокчейнът на BNB (известен по-рано като Binance Smart Chain) стана свидетел на значителен отлив от близо $2 милиарда от своята децентрализирана финансова (DeFi) екосистема на фона на глобалния регулаторен контрол, пред който са изправени Binance и други централизирани доставчици на крипто финансови услуги.

Данните, извлечени от DefiLlama между 7 и 8 октомври, разкриват загуба от $1.85 милиарда от 1 януари тази година в общата заключена стойност (TVL) на веригата на BNB. Това се случва след регистрирана обща инвестиционна стойност от $4.65 милиарда към 1 януари 2023 г., намалена до приблизително $2.8 милиарда TVL към момента на писане на статията.

PancakeSwap (CAKE) и Venus (XVS), двата водещи DeFi протокола във веригата на BNB, владеят по-голямата част от общата инвестирана стойност, като понастоящем притежават съответно $1.27 милиарда. и $608.46 милиона TVL. Забележително е, че през последните 30 дни и двата протокола отбелязаха отлив на средства в размер на 1.5% и 7.2%.

Струва си да се отбележи, че Чанпен Джао, главен изпълнителен директор на Binance, по-рано беше предвидил, че DeFi ще надмине CeFi на предстоящия бичи пазар. Джао сподели тази прогноза по време на сесията на живо “Ask Me Anything” (AMA), организирана от X Space на 3 септември.

По време на сесията той обсъди предизвикателствата, с които се сблъсква компанията му, както и други регулаторни аспекти, свързани с DeFi платформите.

Въпреки оптимизма на Джао, данните, отнасящи се до ключовите дялове на Джао в родния токен BNB във BSC, представляват допълнителни пречки за визията на крипто милиардера за пазара на криптовалути и за потенциалния успех на Binance в слуховете за нов фокус върху сектора на децентрализираните финанси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Виталик Бутерин иска да промени мрежата на Етериум – ето как

Виталик Бутерин, един от основателите на Етериум, представи мащабен план за обновяване на мрежата на Етериум.

ноември 28, 2023 6:00 2 мин. четене

Скокът в цените на криптовалутите ще продължи години според анализатор на Bloomberg

Според Джейми Коутс, анализатор в Bloomberg Intelligence, траекторията на крипто и блокчейн технологиите изглежда започва значителна възходяща тенденция.

ноември 22, 2023 9:00 1 мин. четене

Нова стабилна монета ще използва американски държавни ценни книжа като обезпечение

Фондация Verified USD наскоро представи USDV – стабилна монета, обезпечена с токенизирани държавни облигации на САЩ.

ноември 15, 2023 16:00 2 мин. четене

Топ гейминг компания става валидатор в блокчейна на Chiliz

Animoca Brands, известна фигура в сферата на игрите и блокчейн, наскоро стана валидатор на блокчейн мрежата Chiliz, което означава значителен напредък в структурата на управление на Chiliz Chain.

ноември 15, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.