НАЧАЛО Други

Ето към кои 2 акции се насочват милиардерите

29.04.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето към кои 2 акции се насочват милиардерите

Проследяването на избора на акции от страна на инвеститори милиардери може да даде ценни сведения, като се има предвид техният успешен опит на пазара.

В момента се открояват две акции, предпочитани от известни големи инвеститори.

Bridgewater Associates на Рей Далио, управляваща активи на стойност над $100 милиарда, наскоро увеличи дела си в Altria Group (MO) с над 30%, с което общият ѝ дял достигна над 76 милиона акции.

Altria се счита за дефанзивна акция, известна с устойчивостта си по време на пазарни спадове, благодарение на потребителските си продукти, като тютюневите изделия, които поддържат търсенето независимо от икономическите условия. Въпреки скромния ръст на цените на акциите през последното десетилетие Altria предлага атрактивна доходност от 12% от свободните парични потоци, придружена от надеждна дивидентна доходност от приблизително 9.2%.

От друга страна Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет агресивно придобива акции на Chevron (CVX), като през последното тримесечие увеличи позицията си с близо 16 милиона акции, за да достигне общо 126 милиона акции на стойност около $19 милиарда. Исторически ниските показатели за оценка на Chevron, включително доходност от свободни парични потоци от приблизително 6.5% и дивидентна доходност от 3.8%, в съчетание със значителни програми за обратно изкупуване на акции на обща стойност милиарди долари, привлякоха вниманието на Бъфет.

Въпреки колебанията в цените на енергията, Chevron демонстрира устойчивост и осигурява висока възвръщаемост, което е привлекателно за инвестиционната философия на Бъфет.

Както Altria, така и Chevron представляват убедителни възможности за дългосрочни инвеститори, подкрепени от доверието на инвеститори милиардери като Далио и Бъфет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.