НАЧАЛО Алткойни

Какво помогна на STX токена да резлизира ръст от 19% за денонощие ?

февруари 21, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво помогна на STX токена да резлизира ръст от 19% за денонощие ?

Токенът STX, който захранва блокчейна Stacks, регистрира повишение на цената с около 19% за последните 24 часа.

Стартирала през 2017 г., Stacks е мрежа, изградена върху Биткойн, която позволява на разработчиците да изграждат и внедряват смарт договори, защитени от оригиналния блокчейн.

На седмична база стойността на актива се е повиши с над 130%, а това помогна на монетата да възвърне пазарната си капитализация от над милиард долара преди отново да спадне до около $900 милиона.

Въпреки положителното седмично рали, STX все още е с около 77% под историческия си връх от $3.39, достигнат през декември 2021 г.

По данни на Stacks on Chain към 13 февруари мрежата е обработила 3.15 милиона транзакции, което представлява около 220% скок в сравнение с 1.13 милиона през миналия месец.

Вероятна движеща сила зад неотдавнашното рали на STX може да е бил стабилният ръст на активността на NFT мрежата в блокчейна на Stacks.

Хайпът около Ordinals – наскоро стартиралият NFT проект, базиран на Биткойн – също може да е оказала положително въздействие върху цялостната активност на мрежата, тъй като инвеститорите търсят повече експозиция към въпросния проект.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: До Куон предполагаемо е прехвърлил 10,000 BTC при срива на Terra


Също така на 14 февруари броят на Ordinals надхвърли 100,000, доказвайки, че проектът за въвеждане на дигитални активи в блокчейна на флагманската криптовалута продължава да интригува крипто сектора след стартирането си през миналия месец.

На 20 февруари активът достигна до ниво от около $0.85, което е и най-високата му стойност от май месец 2022г. насам. Към момента на писане на статията обаче, STX се търгува за около $0.66.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Кои крипто проекти се разработват най-активно в момента?

Santiment, компания, занимаваща се с крипто анализи, определи Polkadot (DOT), Kusama (KSM) и Cardano (ADA) като водещите криптовалути по отношение на забележителната активност на разработчици в GitHub.

март 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене