НАЧАЛО Биткойн

Какво доведе до нов исторически връх при ненулевите адреси при Биткойн?

февруари 16, 2023 13:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво доведе до нов исторически връх при ненулевите адреси при Биткойн?

Ръста при незаменяемите токени на (NFT) на Биткойн (BTC) известни като Ordinals е довело до увеличаване на броя на ненулевите BTC адреси до нов исторически връх от 44 милиона.

В доклад от 13 февруари се посочва, че за първи път в 14-годишната история на Биткойн част от мрежовата активност се използва за цели, различни от BTC трансфери от типа “peer-to-peer”.

Късно във вторник броят на Ordinals на Биткойн надхвърли 100,000, доказвайки, че проектът за въвеждане на дигитални активи в блокчейна на флагманската криптовалута продължава да интригува крипто сектора след стартирането си през миналия месец.

За разлика от NFT на Етериум (ETH) или Solana (SOL), които използват смарт договори, незаменяемите токени на Биткойн се записват директно върху отделните сатоши, което е най-ниската номинална стойност на BTC. Според мнозина възходът им може да е от полза за разработчиците на странични вериги на Биткойн.

Ordinals все още са в ранни етапи на развитие и им липсват няколко ключови функции за дългосрочен растеж – например безпроблемен начин за вписването им без да е необходимо да се синхронизира целият блокчейн на флагманската криптовалута, пазари за купуването и продаването им и портфейли, които позволяват на колекционерите да виждат своите притежания.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн скочи над $22,000 след CPI данните – какви са последиците за рисковите активи?


Според информацията един от най големите Биткойн портфейли поддържащ Web3 функции и други разработчици работят по въпроса, за да представят това удобство на колекционерите.

Резултата от 100,000 беше постигнат по-малко от ден, след като според доклад на Dune Ordinals премина границата от 75,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Вижда се светло бъдеще за криптовалутата – Galaxy Digital

Galaxy Digital сподели публикация в блога си, в която подчертава, че на хоризонта се задава голямо бичо събитие за Биткойн.

март 24, 2023 15:30 3 мин. четене

Биткойн осигурява сигурно убежище за инвеститорите – InvestAnswers

Според стратег в областта на криптовалутите – анонимния водещ на InvestAnswers – Биткойн, водещата криптовалута, в момента преживява най-добрата си маркетингова кампания в историята.

март 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн се насочва към период на значителен възход, твърди стратег на Bloomberg

В Twitter, Макглоун изтъкна, че BTC е изпреварил златото – най-добре представящата се стока през 2023 г. – почти десет пъти. Той обясни това с ниския и нарастващ процент на приемане на дигиталните активи и намаляващото предлагане.

март 23, 2023 9:00 2 мин. четене