НАЧАЛО Блокчейн

Какво показва активността в мрежата на Arbitrum?

декември 16, 2022 19:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво показва активността в мрежата на Arbitrum?

Активността в мрежата от втори слой на Етериум е огромна. Ако го сравним с началото на годината, за няколко седмици ще видим ръст от хиляди проценти, което може да изглежда ненормално, като се има предвид относителното спокойствие на пазара.

Според Delphi Digital основният източник на повишената мрежова активност са „ловците на airdrop“, които не се интересуват от основите на Arbitrum и създават синтетична активност в мрежата само за да получат възнаграждение.

По-голямата част от портфейлите в Arbitrum представляват средни потребители, които извършват до 100 транзакции и като цяло показват здравословно поведение в мрежата. Повече от 350,000 портфейла обаче са направили само една транзакция, опитвайки се да приложат т.нар. Sybyl атака върху airdrop събитията.

Атаката Sybil е целенасочено действие срещу блокчейн, което включва създаването на множество фалшиви самоличности с цел да се установи в мрежата и да я използва за парична печалба.

Обикновено големите блокчейн мрежи предприемат определени мерки, за да се предпазят от Sybil атаки. Технически погледнато, растежът, подхранван от airdrop, не е нещо, което вреди на мрежите в дългосрочен план.

Единствената цел на маркетинговите кампании, които включват airdrops, е да привлекат вниманието, а масивният скок в активността на мрежата по време на мечия пазар най-вероятно ще свърши своята работа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Легендарен анализатор предвиди срива – какво прогнозира сега?


Популярността на Arbitrum и други мрежи от втори слой спада драстично след актуализацията на Сливането (The Merge) и кризата в DeFi и NFT индустриите.

Arbitrum, както и други мрежи, пуснати по време на кризата с мащабируемостта на Етериум, имат за цел да намалят разходите за транзакции и да увеличат скоростта на обработка в мрежата. Въпреки това текущата мрежова активност на Етериум не е нередовна и може лесно да се обработва и управлява без помощта на блокчейн като Arbitrum.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Aave ще пусне третата версия на протокола си на Етериум

Платформата за DeFi кредитиране Aave е на път да пусне третата версия на своя протокол в Етериум след успешно DAO гласуване.

януари 27, 2023 13:24 2 мин. четене

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене

Общността на Uniswap иска протокола да мине от блокчейна на Етериум към този на BNB

80% от притежателите на Uniswap (UNI) гласуваха в подкрепа на внедряването на v3 на протокола Uniswap във веригата на BNB.

януари 25, 2023 14:01 2 мин. четене

Етериум може да вкара функция за „скрити“ транзакции в мрежата

Съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предложи „скрита адресна система“ за подобряване на поверителността на транзакциите в блокчейна на Етериум.

януари 24, 2023 10:06 2 мин. четене