НАЧАЛО Биткойн

Какво да очакваме при евентуалното одобрение на Биткойн ETF

септември 21, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво да очакваме при евентуалното одобрение на Биткойн ETF

Евентуалното одобрение на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) е една от важните теми през последните месеци.

Мнозина дори правят паралели с влиянието на ETF за злато върху пазара на злато и се чудят дали BTC ETF ще повлияе на криптовалутата по същия начин, както направи златния преди време.

Един Биткойн ETF би опростил достъпа на инвеститорите, като премахне необходимостта от пряко придобиване и осигуряване на токена. Това улеснение би могло да привлече по-широка инвеститорска база. Преди да се появят ETF за злато, инвеститорите се ориентираха към по-малко опростени възможности.

По подобен начин спот ETF за Биткойн може да доведе до увеличаване на инвестициите от страна на инвеститори на дребно, които понастоящем не участват в инструменти като Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) или фючърсни ETF.

Тази повишена достъпност би могла да засили ликвидността и обема на търговията, като стабилизира цените и намали волатилността. То би могло също така да измести инвеститорската база към по-основни демографски групи, търсещи диверсификация.

Стартирането на ETF може да насърчи институционалното приемане, като делегира придобиването на активи на квалифицирани попечители. Неговата регулирана структура би могла да привлече повече хедж фондове, мениджъри на активи и пенсионни фондове, които да заделят капитал за Биткойн.

Подобно на ETF за злато, ETF за BTC би предложил възможности за диверсификация на инвеститорите, макар и в по-малък мащаб поради относителната младост и волатилност на класа активи. Независимо от това той би довел до значителен приток на капитали в категорията на криптовалутите.

По същество, одобрението на Биткойн ETF ще отбележи крайъгълен камък, означавайки прехода на актива от нишов към регулиран клас активи в рамките на традиционната финансова система.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн може да се изстреля до $125,000 още следващата година според ново проучване

Биткойн постоянно се приближава към дългоочакваното четвърто халвинг събитие, което е планирано за 17 април 2024 г.

декември 2, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн скочи до $39,000 след изявление на председателя на Федералния резерв

Биткойн се издигна до невиждани от май 2022 г. висоти, яхнал вълна от ентусиазъм в отговор на последните забележки на Федералния резерв относно инфлацията.

декември 1, 2023 20:31 2 мин. четене

Спящ Биткойн кит прехвърли близо $140 милиона

Крипто общността наскоро стана свидетел на значимо събитие: Биткойн кит, неактивен в продължение на почти четири години, отново излезе на пазара.

декември 1, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.