НАЧАЛО Биткойн

Какво да очакваме от Биткойн и крипто пазарите този месец

02.06.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво да очакваме от Биткойн и крипто пазарите този месец

Според анализатори с официалното начало на лятото Биткойн може да преживее период на застой през юни. След малко над 10% ръст през май, сега пазарът се приспособява към нова динамика и потенциални катализатори.

Поскъпването на Биткойн през май може да се свърже с ралито, с това на ETH, което последва одобрението на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на промяната в правилата, разрешавайки Етериум ETF в САЩ. Това доведе до 20% ръст на ETH в рамките на два дни. След като тези събития са зад гърба ни, анализаторите предполагат, че през юни може да липсват непосредствени стимули за Биткойн и по-широкия пазар на криптовалути.

Историческите данни от CoinGlass показват, че юни е бил нестабилен месец за Биткойн, със средна възвръщаемост от едва 0.25% през последното десетилетие. Тази средна стойност е повлияна от значителните загуби през 2022 г. и 2013 г.

Юя Хасегава, анализатор на крипто пазара в Битбанк, предполага, че Биткойн може да продължи да се търгува в рамките на низходящ канал. Той предупреди, че Биткойн може да загуби почти половината от скорошните си печалби и да спадне до около $65,000. Хасегава посочва и влиянието на поведението на миньорите върху цената на Биткойн.

Тъй като хеширащата мощност на мрежата намалява, а времето за обработка на нови блокове се увеличава, рентабилността на миньорите намалява. Това може да доведе до засилен натиск върху продажбите, ако миньорите са принудени да продават BTC, за да поддържат паричния си поток.

Хулио Морено, директор на отдела за проучвания на CryptoQuant, обяснява сегашните трудности на миньорите със спада на таксите за транзакции след намаляването им наполовина. Той отбелязва, че макар все още да няма значителен натиск за продажби от страна на миньорите, ситуацията остава несигурна.

През този месец трейдърите ще следят отблизо политическата среща на Федералния резерв на 11 и 12 юни, особено ценовия индекс на разходите за лично потребление, който е предпочитаният от Фед измерител на инфлацията. Тези събития биха могли да окажат влияние върху движението на цената на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.