НАЧАЛО Алткойни

Предстои ли спад за Solana?

01.06.2024 18:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстои ли спад за Solana?

В момента Solana (SOL) преживява период на консолидация на цените, формирайки бичи модел, но въпреки това инерцията изглежда меча.

Към момента на писане на статията цената на Solana възлиза на $167, отразявайки 0.34% увеличение през последните 24 часа и спад от 0.3%  през последната седмица. Пазарната ѝ капитализация е около $76 милиарда.

В момента цената се движи в меча посока към нивото на съпротива, превърнато в подкрепа, от $159. Ако тази подкрепа бъде пробита, има потенциал цената да спадне още повече, за да запълни празнината на справедливата стойност около $153.

Въпреки лекото неотдавнашно покачване на цената, цялостният бичи импулс отслабва. Анализът, използващ социалния индикатор за обема Santiment, показва увеличен обем в краткосрочен план, но като цяло намаляваща тенденция. Това съвпада с наблюдавания мечи импулс за цената на SOL.

По-нататъшен анализ, използващ съотношението лонг/шорт позиции на Coinglass, разкрива, че има повече шорт позиции, отколкото лонг за Solana, което предполага, че инвеститорите очакват по-нататъшно понижение на цената. Това подкрепя мечия модел.

Индикаторът MACD на TradingView също подсказва за мечи импулс. Линията на MACD е под сигналната линия, което показва мечешко пресичане, а големите отрицателни хистограми подсилват низходящата ценова тенденция.

RSI, който е на ниво 34.4, клони към долната граница, което показва неутрален до леко разпродаден пазар. Това предполага, че макар пазарът да не е значително препродаден, той се приближава към нива, при които може да стане по-продаваем.

В обобщение, въпреки неотдавнашното леко повишение на цената на Solana, цялостната тенденция показва намаляващ бичи импулс и преобладаващи мечи настроения. Ако ключовото ниво на подкрепа при $159 бъде пробито, цената на Solana потенциално може да спадне до около $153.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на AI криптовалута се изстреля след като Binance обяви подкрепата си

Съсредоточен върху AI алткойн проект претърпя скок на цената, след като получи подкрепата на водещата крипто борса Binance.

13.06.2024 12:30 1 мин. четене

Крипто порфейлът MetaMask ще предлага стейкинг на Етериум

MetaMask, разработена от ConsenSys, наскоро стартира нова услуга за стейкинг на Етериум, която позволява на потребителите да залагат всякакви количества ETH.

13.06.2024 12:00 2 мин. четене

Защо инвеститорите предпочитат меме криптовалутите пред по-утвърдени монети?

Популярен крипто анализатор разсъждава върху това как и защо меме криптовалутите са се откроили от останалите алткойни през този цикъл.

13.06.2024 8:30 1 мин. четене

Крипто китовете се запасяват с XRP – какво да очакваме от цената?

Напоследък много хора просто спекулират с бъдещето на XRP, но смятат, че консолидацията на ниво от $0.5 е възможна.

13.06.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.