НАЧАЛО Биткойн

Какво да очакваме от Биткойн и големите инвеститори – Том Лий

ноември 28, 2022 10:57 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Какво да очакваме от Биткойн и големите инвеститори – Том Лий

Ветеранът от Уол Стрийт Том Лий остава бичи настроен за Биткойн (BTC) и очаква криптоиндустрията да излезе от мечия си пазар по-силна.

В ново интервю за CNBC управляващият партньор на Fundstrat твърди, че макар 2022 г. да е била турбулентна за крипто инвеститорите, той смята, че ще видим обрат за Биткойн.

Никой не е направил пари в крипто през 2022 г., но тя не е толкова различна от 2018 г. Ако погледнем назад към онази крипто зима, когато Биткойн се понижи от $17,000 до около $3,200, това беше времето, когато бяха създадени някои от най-добрите проекти. 

Така че мисля, че това е важен момент за индустрията. Мисля, че той прочиства много лоши играчи, и смятам, че това е важно.

Мисля ли, че крипто е мъртво? Не, мисля, че има много хора, които [наливат масло в огъня] и крещят ‘Пожар!’.

Лий сравнява днешното криптопространство с традиционния финансов сектор от 2008 г., в който много фирми се сринаха, преди да отстъпят място на по-силни структури.

За първи път прочетохме за Биткойн през 2017 г. и препоръчахме на хората да вложат 1% от средствата си в Биткойн по времето, когато Биткойн беше под $1,000. Това притежание днес би представлявало 40% от портфейла им без ребалансиране. Така че има ли все още смисъл Биткойн да бъде използван от някого? Да.

Финансистът коментира перспективата на Биткойн за следващата година. Той подчерта, че при наличието на още измами ще видим още една слаба година, но това може да помогне за заздравяването на сектора. Той направи паралел с финансовата криза от 2007 – 2008 г. която направи банки като JPMorgan по-големи играчи в пространството.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни


Мнението на Лий напомня на това на Кати Ууд – главният изпълнителен директор на американската инвестиционна компания Ark Invest.

По време на интервю за Bloomberg Ууд бе попитана дали все още се придържа към тезата си, че най-голямата криптовалута ще достигне $1,000,000 след осем години. Тя каза, че все още е уверена в прогнозата си, като заяви, че Биткойн ще излезе от пазарния спад по-силен от всякога.

Ууд също така сподели, че на институционалните инвеститори ще им е по-удобно да влагат пари в BTC и Етериум (ETH), след като ги разберат по-добре.

Смятаме, че Биткойн ще излезе от тази ситуация [по-силен от всякога] поради това, което споменах по-рано. … И след като наистина си напишат домашното и видят какво се случва тук, мисля, че може би ще им бъде по-удобно да се насочат към Биткойн. И може би Етериум след това.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.