НАЧАЛО Други

Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether (USDT)?

20.04.2024 20:16 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether (USDT)?

Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел на Tether USD (USDT), най-голямата стабилна монета в света, е да осигури защита за хората в икономики, които се борят с инфлацията.

Ардоино изтъкна основната мисия на Tether да подпомага населението без банкови услуги, особено тези, които нямат достъп до традиционните банкови услуги, като им предлага достъп до USDT.

Той подчерта значението на стабилната монета като инструмент за лица, живеещи в региони, пренебрегвани от банковия сектор, като изчисли, че в световен мащаб има около 300 милиона такива хора. Тези лица, макар и финансово маргинализирани, могат да се възползват от стабилността на USDT в условията на икономически сътресения.

Ардоино изтъкна нарастващата зависимост от алтернативни финансови възможности, като например щатския долар, в страни, които изпитват голяма инфлация. По-специално, в Аржентина, където националната валута се обезцени значително спрямо долара, USDT служи като жизнеспособна алтернатива за запазване на стойността.

Стратегията на Tether е насочена към укрепване на мерките за сигурност на USDT, включително инвестиции в държавни ценни книжа, злато и Биткойн, като в близко бъдеще се планира да се премине изцяло към държавни ценни книжа.

С пазарна капитализация, надхвърляща $109.7 милиарда към 20 април, Tether е лидер на пазара на стабилни монети със значителна разлика, засенчвайки конкуренти като USDC на Circle. Ардоино обяснява успеха на Tether със съобразяването му с нуждите на физическите лица, които търсят финансова достъпност и стабилност, за разлика от други доставчици на стабилни монети, насочени към традиционните банкови институции.

В контраст с използването на стабилни монети в Европа и САЩ, което Ардоино отбелязва като минимално, Tether остава ангажирана с обслужването на небанковото население в развиващите се пазари, като дава приоритет на стабилността и достъпността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Криптовалутите са просто една измама според създателя на Linux

Линус Торвалдс, финландско-американският софтуерен инженер, известен с разработването на операционната система Linux, наскоро изрази своя скептицизъм към криптовалутите.

21.05.2024 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.