НАЧАЛО Други

Как „Вълкът от Уолстрийт“ е загубил $300К в криптовалути

ноември 30, 2022 8:21 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как „Вълкът от Уолстрийт“ е загубил $300К в криптовалути

Джордан Белфорт, бившият брокер, известен като "Вълкът от Уолстрийт", твърди, че е загубил криптовалути на стойност над $300,000 при хакерска атака миналата година и че оттогава е преместил всичките си активи от борсите в студено съхранение.

Миналата седмица Белфорт се включи в Yahoo Finance Live, за да обсъди, наред с други неща, последиците от срива на FTX и разпродажбата на криптопазара.

Запитан за това доколко самият той се доверява на криптоборсите в този момент, като се има предвид, че има „кожа в играта“, Белфорт каза, че не се.

Така че всъщност ме хакнаха. Миналата година загубих повече от $300,000 от [крипто портфейла] MetaMask.

Той не уточни как е бил хакнат, кога точно, колко криптовалути са били взети и дали е имало (или има) някакво разследване по въпроса.

При това Белфорт твърди, че вече не разполага с никакви активи на борсите, като заяви:

Нямам никакви мои пари в криптовалути на борси. Всичко се намира […] в портфейл за студено съхранение, така да се каже, в [крипто портфейла] Ledger.

Той изрази мнение, че това е „много, много трудна индустрия в момента“, защото е „буквално като Дивия Запад“.

Причината – както и решението – се свежда до регулирането, твърди Белфорт.

[Индустрията] отчаяно се нуждае от регулация, отчаяно се нуждае от SEC [Американската комисия по ценни книжа и фондови борси] или от някакъв орган, който да се намеси тук и да въведе поне някакъв ред в хаоса. Дори и да го направят, пак ще има измами. Такива винаги има на всеки пазар.

Запитан какво според него е необходимо, за да може индустрията да си възвърне доверието и да ограничи измамите, Белфорт предложи огромното мнозинство от криптовалутите, около 99.99% от тях, да бъдат регулирани като ценни книжа.

Биткойн, не вярвам, че е ценна книга. Биткойн наистина е стока или имущество, както искате го наречете. Той е децентрализиран, така че смятам, че това е нещо съвсем различно, Етериум също„, заяви той.

По-нататък той каза, че може би има и други криптовалути, които също не са ценни книжа, но той притежава единствено тези двете.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Икономиката е в най-големия балон в историята – Р. Кийосаки


Белфорт добави, че има някои по-дребни инвестиции в активи, които не продава, за чисто спекулативни цели.

„FTX не е борса“

През по-голямата част от интервюто бившият борсов посредник обсъждаше имплозията на FTX и проблемите, които тя е предизвикала.

Светът на криптовалутите има странен начин да поставя етикети и да дава определения на неща, които не са такива. Например FTX, според мен, не е борса. Това е […] брокерска фирма, която се занимава със собствен клиринг.

Според Белфорт това, което компанията е направила, е било измама, заявявайки:

Това беше брокерска фирма, в която се смесваха средства, те вземаха парите и ги харчеха за разточителни разходи. Но също така загубиха много пари, просто като лоши търговци.

Единственото нещо, което би шокирало „вълка“ по негови думи е ако Coinbase обяви фалит.

От друга страна, офшорните компании не се отчитат пред регулаторните органи на САЩ и „няма как да знаем какво всъщност правят“.

Освен това съществува въпросът за зарази и нерегулирани компании, които обменят средства помежду си, предположи Белфорт, като заключи, че:

[В]сички те инвестират един в друг и вземат заеми един от друг и използват ливъридж. Предполагам, че това е къщичка от карти. Те издават свои собствени токени и един човек купува друг. Това е лудост, нали?

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

ФБР успя да неутрализира Hive – група занимаваща се с крипто откупи

Министерството на правосъдието обяви за акция, довела до прекратяване на действията на групата занимаваща се с крипто откупи – Hive.

януари 28, 2023 13:00 3 мин. четене

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене