НАЧАЛО Други

Икономиката е в най-големия балон в историята – Р. Кийосаки

ноември 29, 2022 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономиката е в най-големия балон в историята – Р. Кийосаки

Авторът на книгата за лични финанси "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки отново сподели негативна прогноза за световната икономика.

Известният предприемач сподели последните си виждания на фона на преобладаващите опасения от предстояща рецесия. 

Всъщност Кийосаки заяви в туит от 25 ноември, че световната икономика е това, което той нарича “най-големият балон в историята”

Интересното е, че авторът отбеляза, че не инвестира в продукти като акции и облигации, като същевременно призовава инвеститорите да се откажат от хартиените активи.

Много от вас знаят, че не инвестирам в акции, облигации, ETF продукти или взаимни фондове. Моля, НЕ слушайте това, което ще кажа по-нататък: 

“Бих се отървал от хартиените активи”. Световната икономика не е “пазар”. Смятам, че икономиката е най-големият балон в световната история. Бог да се смили над всички нас.

Световната икономика е силно засегната от преобладаващите макроикономически фактори, породени от високата инфлация и повишаването на лихвените проценти. Интересно е, че последиците се разпространиха и върху криптопазарите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


Въпреки това Кийосаки остава бичи настроен за Биткойн и благородните метали, като твърди, че продуктите потенциално ще излязат по-силни, като икономиката вероятно ще се срине. 

Междувременно криптопазарът понесе удар от срива на борсата FTX, но Кийосаки подчерта, че Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) ще се възстановят в бъдеще. 

Все още съм бичи настроен за Биткойн…

Биткойн не е същото като Сам Банкман-Фрийд. Проблемът е във FTX. Аз все още подкрепям Биткойн. Не съм против него, както много хора в моя бранш, в моята възрастова група, защото смятам, че Биткойн е солиден. Всъщност се интересувам повече от блокчейн и притежавам Етериум.

В същото време Кийосаки прогнозира, че най-голямата криптовалута може да достигне $1 милион след пет години, въпреки че предпочита златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Броят на компаниите със заявления за спот Етериум ETF не спира да расте

Съобщава се, че Invesco и Galaxy Digital са в процес на подаване на заявление за спот Етериум (ETH) борсово търгуван фонд (ETF).

септември 30, 2023 18:00 2 мин. четене

Илон Мъск и неговата война срещу правителствените регулации

Илон Мъск сподели постоянното си разочарование от правителствените разпоредби, сравнявайки ги с безброй ограничителни въжета, които постепенно намаляват свободата.

септември 30, 2023 16:00 2 мин. четене

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се повиши поради бюджетния дефицит по време на управлението на президента Джордж Буш. 

септември 30, 2023 15:05 2 мин. четене

Цените на руския петрол продължават да скачат – санкциите на Запада вече не действат

Министърът на финансите на САЩ, Джанет Йелън заяви, че неотдавнашните пазарни цени на руския петрол сочат, че ограниченията на цените, въведени от Групата на седемте, вече не действат според очакванията – това е първото й публично признание за предизвикателствата пред програмата.

септември 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.