НАЧАЛО Други

Икономиката е в най-големия балон в историята – Р. Кийосаки

ноември 29, 2022 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономиката е в най-големия балон в историята – Р. Кийосаки

Авторът на книгата за лични финанси "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки отново сподели негативна прогноза за световната икономика.

Известният предприемач сподели последните си виждания на фона на преобладаващите опасения от предстояща рецесия. 

Всъщност Кийосаки заяви в туит от 25 ноември, че световната икономика е това, което той нарича „най-големият балон в историята“

Интересното е, че авторът отбеляза, че не инвестира в продукти като акции и облигации, като същевременно призовава инвеститорите да се откажат от хартиените активи.

Много от вас знаят, че не инвестирам в акции, облигации, ETF продукти или взаимни фондове. Моля, НЕ слушайте това, което ще кажа по-нататък: 

„Бих се отървал от хартиените активи“. Световната икономика не е „пазар“. Смятам, че икономиката е най-големият балон в световната история. Бог да се смили над всички нас.

Световната икономика е силно засегната от преобладаващите макроикономически фактори, породени от високата инфлация и повишаването на лихвените проценти. Интересно е, че последиците се разпространиха и върху криптопазарите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кои криптовалути да следим тази седмица


Въпреки това Кийосаки остава бичи настроен за Биткойн и благородните метали, като твърди, че продуктите потенциално ще излязат по-силни, като икономиката вероятно ще се срине. 

Междувременно криптопазарът понесе удар от срива на борсата FTX, но Кийосаки подчерта, че Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) ще се възстановят в бъдеще. 

Все още съм бичи настроен за Биткойн…

Биткойн не е същото като Сам Банкман-Фрийд. Проблемът е във FTX. Аз все още подкрепям Биткойн. Не съм против него, както много хора в моя бранш, в моята възрастова група, защото смятам, че Биткойн е солиден. Всъщност се интересувам повече от блокчейн и притежавам Етериум.

В същото време Кийосаки прогнозира, че най-голямата криптовалута може да достигне $1 милион след пет години, въпреки че предпочита златото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене